Hoppa till innehållet
Choose language

JVM gör avtryck för hockeyn och samhället

Som en del av hållbarhetsarbetet för evenemanget Junior-VM ishockey 2024 (JVM) och med hjälp av Göteborg & Co’s arbetsmodell ”Gothenburg Way to Legacy” har projektet Känslopucken lanserats med målet att skapa långsiktiga positiva samhällseffekter inom områdena jämlikhet, jämställdhet och hälsa.

Projektet Känslopucken ska bidra till att förbättra hockeykulturen för framtida generationer, då man tror att kulturen är en nyckel till att ändra bilden av hockeyn, få fler att börja spela – inte minst flickor – och att fler trivs och stannar i sporten.

Känn, prata, fråga, lyssna

I projektet lyfter man fram vikten av att känna sig trygg och kunna vara sig själv i sitt lag. Att våga visa känslor även utanför plan, och att visa omtanke om varandra. För att i en schysst kultur kommer alla att må bättre – och prestera som bäst.

Tillsammans skapar vi nästa generations hockeykultur

Foto: Svenska ishockeyförbundet

I känslopucken ingår:

  • Utbildning av ledare: Projektet Känslopucken har stort fokus på de vuxna som är ansvariga för att skapa trygga miljöer där barn och ungdomar kan trivas och utvecklas. En utbildning av lokala ledare har genomförts med mål att ge verktyg för att skapa en schysst kultur. Utbildningen kommer fortsättningsvis att genomföras löpande varje år.
  • Samtalsunderlag för att främja positiv kultur: RF-SISU:s utbildningsmaterial ”In or Outside the Box” erbjuds, vilket är ett samtalsunderlag skapat för att hjälpa ledare att främja en positiv laganda och kultur.
  • Inspirationsseminarium: Under JVM hålls ett inspirationsseminarium som ska öka kunskapen och inspirationen hos vuxna som möter unga inom idrotten till att jobba aktivt med att skapa en schysst kultur.
  • Kommunikationskampanj: En kampanj genomförs i sociala medier för att nå ut mot en bredare målgrupp. Läs gärna mer på kampanjsidan och se filmen nedan.

Initiativtagarna till Känslopucken är Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Göteborgs Ishockeyförbund och Göteborg & Co med god hjälp från RF-SISU Västra Götaland.


Hur skapar vi impact och legacy?

Göteborg & CO:s arbetsmodell, Gothenburg Way to Legacy, inkluderar programplanering, verktygslåda och nätverk av ideella organisationer.

Läs mer om hur vi arbetar för att skapa långsiktiga positiva effekter.

Du kanske även är intresserad av:

Evenemang
Idrott & sport
Legacy/Impact
Social hållbarhet

Coldplays klimatsmarta konserter

Coldplays klimatsmarta turné fick stor uppmärksamhet när de intog scenen på Ullevi i juli 2023. Initiativet föll perfekt i linje…

Fokus på forskning om hälsosamt åldrande

2019 satte AgeCap fokus på åldrande och ålderism i hela Göteborg och Västsverige. I samband att de stod värd för…

Inkontinensmötet i Göteborg som satte forskningen i rörelse

Efter att Göteborg Continence Research Centre stod värd för ett möte 2019 har forskningen på centret ökat och fler forskare…