Hoppa till innehållet
Choose language

Digital utveckling

Hur arbetar Göteborg med sin digitala tvilling för att utveckla staden och destinationen? Hur kan vi skapa en ny arena för digitala upplevelser och kreativa lösningar, samt bygga ett engagerat community från hela världen? I samarbete med våra partners arbetar vi med olika projekt som främjar det digitala utvecklingen av destinationen Göteborg.

Visualisering av Jubileumsfestivalen i Omniverse 

Mars 2024 medverkade Göteborg & Co under den globala tech-event Nvidias GTC i USA för att presentera hur vi planerade förra årets Jubileumsfestival med hjälp av Göteborgs stad digitala tvilling och Nvida Omniverse. 

Se hela presentationen här för att veta mer om hur staden arbetar med sin digitala tvilling och hur visualisering av Jubileumsfestivalen gjordes i Nvidia Omniverse. 

Läs mer om Göteborgs stads digitala tvilling och Virtuella Göteborg här.

Goteverse 

Ambitionen med Goteverse är att samla digitala upplevelser, kreativa lösningar och människor på en plats och på det sättet bygga ett engagerat community. På Goteverse kan besökarna ta del av en digital utställning, gå på en interaktiv festival eller varför inte bygga sin alldeles egna värld!  

Besök Goteverse här.

Gothenburg Arena i Fortnite 

Som en av upplevelserna på Goteverse skapades Gothenburg Arena i Fortnite, i samarbet med ZOAN. Arenan är ett nytt sätt för spelarna i hela världen att upptäcka en bit av Göteborg via dataspelsvärlden. 

Johan De Paoli

Digital Konceputvecklare
+46 761 30 41 23