Hoppa till innehållet
Choose language

Digital utveckling

Hur arbetar Göteborg med sin digitala tvilling för att utveckla staden och destinationen? Hur kan vi skapa en ny arena för digitala upplevelser och kreativa lösningar, samt bygga ett engagerat community från hela världen? I samarbete med våra partners arbetar vi med olika projekt som främjar det digitala utvecklingen av destinationen Göteborg.

Visualisering av Jubileumsfestivalen i Omniverse 

Mars 2024 medverkade Göteborg & Co under den globala tech-event Nvidias GTC i USA för att presentera hur vi planerade förra årets Jubileumsfestival med hjälp av Göteborgs stad digitala tvilling och Nvida Omniverse. 

Se hela presentationen här för att veta mer om hur staden arbetar med sin digitala tvilling och hur visualisering av Jubileumsfestivalen gjordes i Nvidia Omniverse. 

Goteverse 

I samband med Göteborgs 400-årsjubileum lanserades en sajt för att bygga communities kring digitala möjligheter och binda samman digitala upplevelser på en inspirerande plattform.

Visionen för goteverse.com är att ge kreatörer nya möjligheter att nå ut till en större publik samt vara en vara en plats där man kan inspireras och utforska nya affärsmöjligheter och karriärval kopplade till digitalisering och visualisering.

Vad detta initiativ kan utvecklas till kan vi bara sia om men i väntan på framtiden kommer goteverse vara en perfekt hub för samskapande och gemensamt utforskande.

Välkommen till Göteborg, var du än är!

Gothenburg Arena i Fortnite 

Som en av upplevelserna på Goteverse skapades Gothenburg Arena i Fortnite, i samarbet med ZOAN. Arenan är ett nytt sätt för spelarna i hela världen att upptäcka en bit av Göteborg via dataspelsvärlden. 

Johan De Paoli

Digital Konceputvecklare
+46 761 30 41 23