Hoppa till innehållet

Arrangera Evenemang

Det händer något extra med ett evenemang i Göteborg. Det uppstår en speciell magi, som bara finns här. Har du ett evenemang som du vill värva, etablera eller ett befintligt evenemang i behov av utveckling? Prata med oss – vi ger dig en av Europas ledande evenemangsstäder och hjälper dig att lyckas. Välkommen till Göteborg!

Kärleken till evenemang

Göteborg är inte bara en av Sveriges främsta evenemangsstäder. Den passion och drivkraft som finns här har spridit sig långt utanför landets gränser och gjort ett starkt avtryck på den internationella evenemangskartan. Framgången beror på samverkan och samsyn i stadens arbete med evenemang. På en fantastisk publik som är hängiven, nyfiken och trogen. På en stad med arenor och infrastruktur utformade för evenemang och på modiga, kreativa och professionella arrangörer.

In Gothenburg you have an amazing energy. I love this city, I really love this city.

Maestro Gustavo Dudamel

Stadsrummet som arena

I evenemangsstaden Göteborg är själva staden en given arena. Här tar vi ut festen på gator och torg och låter den dominera stadsbilden. Göteborgarna älskar evenemang!

And yes, once again Göteborg is going for the best party ever, rather than the biggest. Knowing them however, it´s sure to be both.

Lisa Jackson – Men´s Running UK

Synlighet i hela stan

En sammanhållen och konsekvent visuell kommunikation ger ett evenemang en tydlig identitet och en positiv och välkomnande inramning. Göteborg & Co har hand om ett omfattande utsmyckningsprogram med flaggor, banderoller, affischer, banér och infartstavlor som ger evenemangen ett kraftfullt genomslag och synlighet.

Smidigt samarbete

I Göteborg samverkar politiker, myndigheter och näringsliv kring en gemensam vision och syn på evenemang. Därför fungerar också samarbetet med arrangörer och rättighetsägare smidigt och effektivt. Som arrangör kan du vara säker på att hela staden lyssnar och agerar på dina önskemål. Vårt mål är alltid att överträffa arrangörens förväntningar och ta evenemanget till nya höjder.

Everything is so well-organized. And the entire city is involved; sometimes when you´re at an event in other cities, the locals hardly know anything is happening

Lee Ann Gschwind – NBC, USA

Arenor mitt i city

Göteborgs evenemangsstråk har en unik placering mitt i stadens hjärta som ger gångavstånd mellan arenor, hotell och restauranger.

Här finns Nordens största utomhusarena Ullevi, Gamla Ullevi, Valhallabadet och runt hörnet ligger Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet och Heden. Scandinavium är en klassisk arena och alldeles bredvid ligger Europas största helintegrerade hotell-, mäss-, event- och konferensanläggning Svenska Mässan och hotell Gothia Towers.

Volontärpoolen Team Göteborg

Du som är arrangör kan rekrytera lokala värdar till ditt evenemang genom Team Göteborg, en volontärpool med ungdomar och vuxna som deltar som värdar på stadsangelägna evenemang. Genom poolen har du tillgång till en grupp med olika förutsättningar och stor mångfald, volontärutbildning och evenemangserfarenhet. Här kan du läsa mer om Team Göteborg och anmäla ditt intresse om du söker värdar till ditt evenemang.

Erfarenhet, själ och hjärta

I Göteborg är vi stolta över att ha stått värd för en lång rad nationella och internationella evenemang. Vi har lång erfarenhet och kunskap om budprocesser och kandidaturer. Vi lägger stor vikt vid att hitta kreativa lösningar och att anpassa staden till varje evenemangs specifika behov.

Internationella tävlingar (ett urval):

2020 – EM i handboll för herrar
2018 – Nordea Masters
2018 – Volvo Ocean Race
2017 – FEI European Championships
2016 – EuroSkills
2016 – EM i handboll för damer
2016 – North Sea Tall Ships Regatta
2015 – Louis Vuitton America’s Cup World Series
2015 – Volvo Ocean Race
2014 – VM innebandy
2013 – VM bandy

2013 – Dam-EM fotboll
2013 – Världscupfinal i hästhoppning och dressyr
2013 – EM friidrott inomhus
2012 – VM i matchracing för damer
2012 – VM konståkning för team
2012 – OS-kval i handboll för herrar
2011 – VM handboll
2009 – U21-EM fotboll
2008 – VM konståkning
2006 – EM friidrott
2006 – Volvo Ocean Race

Vi bryr oss om vår planet, vår stad och människorna som bor här. Därför är det viktigt för oss att…

Här finns en del praktisk information som kan vara bra att ha koll på inför och under ett evenemangs genomförande.…

För närvarande jobbar vi på att uppdatera och förbättra vår sida med alla evenemangsplatser i Göteborg. Sidan beräknas vara klar…

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera