Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Arrangera evenemang

Vi gillar evenemang. Här kan du få hjälp att etablera dig i en av Europas ledande evenemangsstäder.

Med kärlek till evenemang

Det är något speciellt med evenemang i Göteborg. En slags magi. Den passion och drivkraft som finns här har spridit sig långt utanför landets gränser och gjort ett starkt avtryck på den internationella evenemangskartan. Och nu är det din tur. Välkommen till Göteborg!

Ta plats – mitt i city

Vid knutpunkten Korsvägen hittar du Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet och Europas största helintegrerade hotell-, mäss-, event- och konferensanläggning; Svenska Mässan och hotell Gothia Towers. Ett stenkast därifrån ligger stadsarenan som är lika synonym med sportmästerskap och musikevenemang som med Göteborg själv – Scandinavium. I skymningen syns ett färgglatt sprak och himlen ekar av toner från konserten som just avslutats på Ullevi. I Göteborg får evenemangen ta plats, mitt i staden!

En hållbar evenemangsstad

Här finns miljöanpassad infrastruktur, miljöcertifierade hotell, klimatsmart logistik och många andra tjänster. Göteborg är även utnämnt till världens mest hållbara destination av GDSI (Global Destination Sustainability Index). Kontakta oss och få rådgivning kring hur du kan påverka och bidra till en positiv utveckling för framtida generationer.

Läs vårt hållbarhetsdirektiv och ta del av konkreta tips i vår checklista för att planera ditt hållbara evenemang.

Vad kan vi hjälpa till med?

  • Kunskap om affärsutveckling, konceptutveckling och sponsring för dig som ska göra evenemang.
  • Introduktion till relevanta aktörer och sammanhang inom evenemangsbranschen, besöksnäring, stad och region, akademi, organisationer och övrigt näringsliv. 
  • Kunskap kring hållbarhet, legacy och hur evenemang kan bidra till långsiktiga positiva samhällseffekter.
  • Kunskap kring marknadsföring av evenemang och hur evenemangen bidrar till att skapa en attraktiv stad.

Vi kan också bistå med ekonomisk investering i utvalda evenemang för att utvecklas inom prioriterade områden. Beslut om investering bedöms utifrån hur väl evenemanget bidrar till utveckla Göteborg som hållbar destination. Ta kontakt med oss om du har frågor om hur vi kan hjälpa dig med att organisera ditt evenemang.

Erfarenhet, själ och hjärta

I Göteborg är vi stolta över att ha varit värdar för en lång rad nationella och internationella evenemang. Vi har lång erfarenhet och kunskap om budprocesser och kandidaturer. Vi lägger stor vikt vid att hitta kreativa lösningar och att anpassa staden till varje evenemangs specifika behov.

En hållbar evenemangsstad

Evenemang med hållbarhet i fokus Vi bryr oss om vår planet, vår stad och människorna som bor här. Därför är…

Goda exempel

Vi tror på samarbete och att inspirera varandra. Här delar vi med oss av erfarenheter och lösningar från projekt, evenemang…

Planera evenemang i Göteborg

Hitta den bästa platsen för evenemang i Göteborg? Skapa långsiktighet, hållbarhet och positiva effekter av ditt evenemang? Här är allt…

Handlingsplan för evenemang 2023 – 2026

Upplevelsedestinationen Göteborg med sikte på 2030.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera