Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Arrangera evenemang

Vi gillar evenemang. Här kan du få hjälp att etablera dig i en av Europas ledande evenemangsstäder.

Med kärlek till evenemang

Det är något speciellt med evenemang i Göteborg. En slags magi. Den passion och drivkraft som finns här har spridit sig långt utanför landets gränser och gjort ett starkt avtryck på den internationella evenemangskartan. Och nu är det din tur. Välkommen till Göteborg!

Intresserad av ett samarbete med Göteborg & Co? Klicka här för mer info.

Ta plats – mitt i city

Här tar vi ut festen på gator och torg och låter den dominera stadsbilden. Göteborgs evenemangsstråk har en unik placering mitt i stadens hjärta med gångavstånd mellan arenor, hotell och restauranger. Här finns till exempel Nordens största utomhusarena Ullevi, Gamla Ullevi, Valhallabadet och runt hörnet ligger Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet och Heden. Scandinavium är också en klassisk arena och alldeles bredvid ligger Europas största helintegrerade hotell-, mäss-, event- och konferensanläggning Svenska Mässan och hotell Gothia Towers.

En hållbar evenemangsstad

Här finns miljöanpassad infrastruktur, miljöcertifierade hotell, klimatsmart logistik och många andra tjänster. Kontakta oss på och få rådgivning kring hur du kan göra ett avtryck och bidra till en positiv utveckling för framtida generationer.

Göteborg & Co bidrar till ditt evenemang genom att erbjuda attraktiva, unika och hållbara upplevelser för alla. I staden finns mycket goda förutsättningar för hållbara evenemang, men som arrangör kan du alltid göra ytterligare val som förbättrar ditt event ur hållbarhetssynpu nkt.

Läs vårt hållbarhetsdirektiv och ta del av konkreta tips i vår checklista för att planera ditt hållbara evenemang.

Vad vi kan hjälpa till med?

  • Kunskap om affärsutveckling, konceptutveckling och sponsring för evenemang.
  • Introduktion till relevanta aktörer och sammanhang inom evenemangsbranschen, besöksnäring, stad och region, akademi, organisationer och övrigt näringsliv. 
  • Kunskap kring hållbarhet, legacy och hur evenemang kan bidra till långsiktiga positiva samhällseffekter.
  • Kunskap kring marknadsföring av evenemang och hur evenemangen bidrar till att skapa en attraktiv stad.

Vi kan också bistå med ekonomisk investering i utvalda evenemang för att utvecklas inom prioriterade områden. Beslut om investering bedöms utifrån hur väl evenemanget bidrar till utveckla Göteborg som hållbar destination.

Erfarenhet, själ och hjärta

I Göteborg är vi stolta över att ha varit värdar för en lång rad nationella och internationella evenemang. Vi har lång erfarenhet och kunskap om budprocesser och kandidaturer. Vi lägger stor vikt vid att hitta kreativa lösningar och att anpassa staden till varje evenemangs specifika behov.

Goda exempel

Här kan du läsa om hela eller delar av evenemang som har arrangerats av oss eller andra exempel där hållbarhet…

En hållbar evenemangsstad

Evenemang med hållbarhet i fokus Vi bryr oss om vår planet, vår stad och människorna som bor här. Därför är…

Ett hållbart evenemang – så gör du

Göteborg är den mest hållbara destinationen i världen. Hållbarhet anses vara en del av vårt DNA och du, som arrangör,…

Musikhjälpen till Göteborg

Det var nio år sedan Musikhjälpen senast besökte Göteborg och efter lång väntan är de äntligen tillbaka. 12–18 december sänder…

Evenemangsstrategi Göteborg & Co

Här kan du läsa om vår evenemangsstrategi.

Evenemangsplatser

För närvarande jobbar vi på att uppdatera och förbättra vår sida med alla evenemangsplatser i Göteborg. Om du undrar något…

Evenemang med långsiktiga, positiva effekter

Göteborg & Co arbetar med att evenemang ska ha långsiktiga, positiva effekter. Effekterna kan innebära förändring av attityder eller immateriella…

Bra att veta

Praktisk information som är nyttig inför och under ett evenemangs genomförande. Dela gärna dessa sidor med medverkande, deltagare, besökare och…

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera