Hoppa till innehållet

Studio Göteborg & Co

Studio Göteborg & Co bjuder på samtal om aktuella händelser och läget inom besöksnäringen i Göteborg. Här kan du se avsnitten i efterhand när du vill.

Göteborg & Co är en del av Göteborgs stad. Vårt uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. I bred samverkan leder och driver vi utvecklingen av Göteborg som en hållbar destination.

Senaste avsnittet

Storsatsning på Julstaden Göteborg 2020

För 20 år sedan föddes en ny turistsäsong som blev en succé. I år görs en stor satsning med vinterljus, konstinstallationer och säkra aktiviteter. Hör om utmaningarna, omställningen och vad som finns i julstadspaketet 2020. Denna gången intervjuas Lena Dalerup, VD Innerstaden Göteborg, Jennie Heidenfors, projektchef Göteborg & Co och Andrea Jovell, chef Marknad & Kommunikation Göteborg & Co. (Detta avsnitt sändes 11 november. Sedan dess har ändringar i Julstadens program gjorts)

Mötesstadens framtida utmaningar

Vad händer med stora möten och kongresser när allt mer sker digitalt? I denna inspelning av Studio Göteborg & Co Live samtalar Stefan Gadd, Göteborg & Co, om framtiden för möten och mässor med Annika Hallman, Göteborg & Co samt Benny Karlsson, Svenska Mässan.

Publicerad 9 november 2020

Tidigare avsnitt

Peter Grönberg, vd: Så jobbar Göteborg & Co med besöksnäringen under covid-19

Hotell och restauranger har tappat flertalet av sina kunder. Evenemang och möten har flyttats fram eller ställts in. Besöksnäringen försöker på olika sätt hålla sina verksamheter igång, trots en oviss framtid under covid-19. Göteborg & Co har som destinationsbolag liksom kollegor runt om i världen försökt navigera i detta nya landskap. Dags att prata om hur det går för destinationen Göteborg och vilken roll Göteborg & Co kan spela nu och i framtiden.

Publicerad 3 juni 2020

När kommer flyget igång igen?

För oss i Norden är flyget viktigt för att människor ska kunna ta sig hit. Just nu står de flesta flygplan på marken och resenärerna har minskat med över 95 procent. Möt Lottie Ljunggren, direktör för Marknad och Kommersiell utveckling på Swedavia. I ett samtal med Andrea Jovell, chef för Marknad & Kommunikation på Göteborg & Co berättar hon om hur man hanterar krisen, klimatomställningen och när planen kan tänkas lyfta igen.

Publicerad 14 maj 2020

”Vi vill kunna ha verksamheterna öppna” – Angelica Winter om kontroller av serveringar i Göteborg

Samtidigt som stora delar av världen sitter i karantän har Sverige valt att gå en annan väg. Restauranger och kaféer är fortfarande öppna och med det följer ett stort ansvar. Veckans Studio Göteborg & Co gästas av Angelica Winter, avdelningschef för livsmedelskontroll på Miljöförvaltningen.

Vi får höra Angelica berätta om hur restauranger i Göteborg anpassar sig till rådande läge, vilka frågor som dyker upp under Miljöförvaltningens kontroller och vad besökare bör tänka på för att underlätta för restauratörer att fortsätta sina verksamheter.

Publicerad 6 maj 2020

Olivier Marette on the importance of restaurants in people’s lives

Vad är egentligen ett restaurangbesök? I detta avsnitt av Studio Göteborg & Co berättar Olivier Marette – ordförande för det globala nätverket Délice – hur stor del mat, dryck och restauranger faktiskt är i mångas sociala liv. Olivier berättar även hur restauratörer nu tvingas ställa om under krisen. Det räcker inte längre att vara duktig i köket, du behöver också bli skicklig på att kommunicera digitalt med dina gäster. Vi får också höra att Göteborg har en fantastisk och levande matkultur.

Publicerad 29 april 2020

Tourism will take sustainability seriously!

Turismen kommer att ta hållbarhet på allvar! Petra Stusek, ordförande i European Cities Marketing och VD för Ljubljana Tourism i Slovenien om den globala besöksnäringen efter Covid 19. I ett samtal med Göteborg & Co:s Andrea Jovell tecknas en hoppfull bild av den framtida turismen i Europa.

Publicerad 22 april 2020

Sveriges rykte just nu – Studio Göteborg & Co möter AstraZenecas platschef i Göteborg

Matti Ahlqvist är platschef för AstraZeneca i Göteborg. I det här avsnittet av Studio Göteborg & Co berättar han om hur betydelsefull bilden av Sverige och Göteborg är för ett globalt företag och hur den påverkas av vad som sker just nu till följd av covid-19.

Publicerad 15 april 2020

Göteborg & Co spanar för besöksnäringen

Besöksnäringen kämpar varje dag för att hantera en mycket svår situation, och samtidigt måste vi hålla ett tydligt fokus på framtiden. Att se framåt och tänka positivt är en viktig del i att kunna ställa om.

I det tredje avsnittet av Studio Göteborg & Co berättar vi hur Göteborg & Co arbetar med omvärldsbevakning för att kunna bidra till branschens omställningsarbete. Medverkar gör Katarina Åkesson och Fredrik Sandsten, i samtal med Andrea Jovell.

Publicerad tisdag 6 april 2020.

Företagare om Coronatider: ”Som en tågkrasch i slow motion”

I det andra avsnittet av Studio Göteborg & Co samtalar Andrea Jovell, Göteborg & Co, med Ulrika Kvarnhult, Kajskjul 8 och Kristofer Lind, Hotell Lorensberg, som ger sina personliga reflektioner kring läget i besöksnäringen och berättar om hur coronakrisen påverkat dem i deras verksamheter.

Publicerad fredag 27 mars 2020.

Göteborg & Co belyser aktuella händelser inom besöksnäringen

I det första avsnittet av Studio Göteborg & Co ger vår vd Peter Grönberg sin syn på det som händer inom besöksnäringen till följd av coronakrisen och på den roll Göteborg & Co har som samverkansplattform.

Publicerad fredag 20 mars 2020.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera