Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborgs 400-årsjubileum ställer om 2021-2023

Göteborgs 400-årsjubileum ställer om 2021-2023

Göteborgs kommunfullmäktige fattade torsdag 10 september beslut om förändringar för Göteborgs 400-årsjubileum med anledning av Covid-19. Det innebär i korthet att det blir ett firande i mindre skala av den officiella födelsedagen 4 juni 2021, medan det stora jubileumsprogrammet flyttas fram till 2023 för att göteborgare och besökare från hela världen ska kunna fira tillsammans.

Jubileumspaviljongen. Foto: Marie Ullnert

I många år har Göteborg använt 400-årsjubileet som en drivkraft för stadens utveckling. Det arbetssättet kvarstår och nu fortsätter samverkan med näringsliv, akademi, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar för att få saker att hända som bidrar till en ännu bättre stad.

Nu börjar omställningen av Göteborgs 400-årsjubileum 2021-2023. Jubileumsorganisationen på Göteborg & Co gör under hösten en omstart enligt det nya uppdraget:
• 2021 blir det ett formellt, historiskt firande av den officiella födelsedagen 4 juni och ett jubileumskalendarium som samlar och uppmärksammar aktiviteter som genomförs av olika jubileumsaktörer under hela året
• Fortsatt kraftsamling kring angelägna frågor i stad och region hela vägen till 2023
• 2023 arrangeras ett jubileumsprogram med full kraft då alla bjuds in för att fira tillsammans

Vi vill uppmuntra alla som är engagerade i Göteborgs 400-årsjubileum att fortsätta med initiativ och planer. Nu är det många pusselbitar som ska falla på plats och vi ber att få återkomma med mer information under hösten. Hör gärna av er med frågor och funderingar så hjälps vi åt att skapa möjligheter framåt.

För mer information:
Följ gärna Göteborgs 400-årsjubileum på Facebook, Instagram och på goteborg2021.com