Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Goda exempel
  • Mötesdestinationen Göteborg i fokus på Association World Congress & Expo – AWC

Mötesdestinationen Göteborg i fokus på Association World Congress & Expo – AWC

Dela bästa praxis inom hållbarhet

Göteborg stod värd för Association World Congress & Expo (AWC) 2019. Det gav möjlighet att dela kunskaper och erfarenheter med beslutsfattare och representanter från den globala mötesbranschen, samt att visa upp Göteborg som mötesdestination.

Under kongressen diskuterades hur det går att effektivt engagera allmänheten för att skapa en positiv påverkan och ett avtryck i lokalsamhället. Deltagarna fick ta del av Göteborgs strategiska plan för möten och många deltagare deltog i en destinationsdag där de fick fördjupad kunskap om stadens starka samverkan inom forskning och utveckling, inklusive besök hos välkända FoU-företag.

Göteborg är världens mest hållbara destination och miljöcertifierade självklart kongressen. Alla måltider var ekologiska, närproducerade och vegetariska. Matsvinnet minimerades och alla deltagare fick sina egna påfyllningsbara kranvattenflaskor.

Nästan 90 % av delegaterna uppgav att de fick nya idéer och innehåll för att förbättra sitt hållbarhetsarbete.

Du kanske även är intresserad av:

Legacy/Impact
Miljö
Möte/Kongress

Coldplays klimatsmarta konserter

Coldplays klimatsmarta turné fick stor uppmärksamhet när de intog scenen på Ullevi i juli 2023. Initiativet föll perfekt i linje…

Fokus på forskning om hälsosamt åldrande

2019 satte AgeCap fokus på åldrande och ålderism i hela Göteborg och Västsverige. I samband att de stod värd för…

Inkontinensmötet i Göteborg som satte forskningen i rörelse

Efter att Göteborg Continence Research Centre stod värd för ett möte 2019 har forskningen på centret ökat och fler forskare…