Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Mötesstaden Göteborg marknadsfördes i Wien

Mötesstaden Göteborg marknadsfördes i Wien

I november höll Göteborgs Symfoniker en minnesvärd konsert i den berömda gyllene salen i Musikverein i Wien. Uppbackad av Storhotellgruppen tog Göteborg & Co Möten tillfället i akt och bjöd in till en fantastisk konsert och tillhörande mingel. Under tiden i Wien gjordes också riktade kundbesök – allt med syfte att marknadsföra Göteborg som mötesstad.

Under ledning av chefsdirigent Santtu-Matias Rouvali gästspelade Göteborgs Symfoniker i Wiens berömda konsertsal där violinisten Arabella Steinbacher skapade magi på scenen.

Publiken i gyllene salen i Musikverein i Wien fick bland annat lyssna till violinisten Arabella Steinbacher, som spelade tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Foto: Göteborgs Symfoniker

– Det var en fantastisk konsert! Att med kunder synas ute i världen tillsammans med Göteborgs Symfoniker, som också är Sveriges nationalorkester och har hög internationell status är mycket värdefullt för oss. I en stad som Wien, med sitt rika kulturarv var det extra fint att dela konserten med våra internationella kontakter, säger Anna Hylander, projektledare för Göteborg & Co Möten.

De inbjudna var vetenskapliga föreningar och arrangörer bakom internationella kongresser. Under en välkomstmottagning före konserten fick gästerna höra Sten Cranner, VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker, berätta om symfonikerna och historien bakom kvällens musikverk. Hängivet passade Sten på att säga några varma ord om Göteborg, den nära samverkan och värdet det tillför.

Sten Cranner, VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker berättade om symfonikerna och historien bakom kvällens musikverk. Foto: Göteborg & Co

– För oss som marknadsför Göteborg för internationella kongresser är det oerhört viktigt att etablera kontakt med organisationerna bakom, och i Wien finns flera internationella föreningar med kontor. Kvällen i Wien öppnade upp för nya och fördjupade kontakter, och vi kunde visa på flera sidor av Göteborg som mötesstad, konstaterar Anna.

Camilla Örnroth Svenska Mässan/Gothia Towers, Fredrik Lundgren och Anna Hylander, Göteborg & Co besökte internationella föreningar och arrangörer i Wien för att berätta om Göteborg som mötesstad. Foto: Göteborg & Co

Utöver konsertkvällen knöts kontakter också under kundmöten efterföljande dag, när Göteborg & Co Möten tillsammans med Svenska Mässan/Gothia Towers träffade internationella föreningar och arrangörer av bland annat medicinska kongresser.