Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Årets betydelsefulla ambassadörer i mötesstaden Göteborg

Årets betydelsefulla ambassadörer i mötesstaden Göteborg

Tack vare dedikerade personer inom forskning, akademi och näringsliv har Göteborg fått stå värd för flera stora kongresser under året. Detta har medfört att Göteborg stärkts ytterligare som en framstående kunskaps- och mötesstad. Under stadens årliga diplomceremoni den 5 december tackades dessa mötesambassadörer för deras betydande insatser.

Sju fantastiska ambassadörer tog under tisdagen emot diplom för sina insatser för mötesstaden Göteborg. På bilden syns närvarande diplommottagare samt borgmästare och ledningsrepresentanter från Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet.
Från vänster främre rad: Ulla Sätereie, (Göteborgs universitet), Malin Lemurell, (AstraZeneca), Louise Théen, (Sahlgrenska Universitetssjukhuset)
Från vänster mellanrad: Lars Lindsköld, (Västra Götalandsregionen), Kersti Forsberg, (Egenföretagare), Susanna Fellman, (Göteborgs universitet), Tommy Svensson, (Chalmers tekniska högskola)
Från vänster, bakre rad: Max Petzold, (Göteborgs universitet), Aslan Akbas (Borgmästare, Göteborgs Stad), Fredrik Nilsson, (Chalmers tekniska högskola).
Foto: Marie Ullnert

För att lyfta fram och visa tacksamhet till de personer som under året haft en särskilt betydelsefull roll för Göteborg som mötesstad, arrangerade Göteborg & Co en formell ceremoni på Börsen. Under tisdagen belönades framstående ambassadörer med diplom för deras exceptionella insatser. Deras expertis och renommé har varit avgörande för Göteborgs värdskap för en rad viktiga möten inom områden såsom medicin, teknologi och journalistik.

Borgmästare Aslan Akbas överlämnade personligen diplomen till ambassadörerna. Under ceremonin deltog också ledningsrepresentanter från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola, för att ytterligare stärka erkännandet av ambassadörernas bidrag till staden.

Utöver de som närvarade på Börsen, belönades ytterligare åtta mötesambassadörer med diplom.