Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

  • Hem
  • Nyheter
  • Rekordsommar – fler besökare än någonsin tidigare

Rekordsommar – fler besökare än någonsin tidigare

Äntligen! Efter två år av pandemi kom första tecknet på att Göteborgs besöksnäring är tillbaka med råge.

En sommar i city värd att minnas. Redan i junisiffrorna var antalet besökare 40% högre än 2019. Trenden skulle fortsätta över sommaren. 544.000 gäster i juni som ökade till 800.000 i augusti. 13 Ullevikonserter, flera idrottsevenemang, Liseberg och Way Out West har varit de stora attraktionerna i sommar. Håkan Hellströms fyra utsålda Ullevi ligger främst.

Beläggningsgraden under juni – augusti var drygt 80 procent i genomsnitt, under flera perioder med stora evenemang var hotellen i princip fullbelagda. Här ligger Håkan Hellströmkonserterna också i topp den sista helgen i augusti med 96% beläggning och ett snittpris på 2.400 för ett hotellrum där annars siffrorna var 1.311, 1.393 och 1.557 kronor för de tre månaderna.

Ed Sheeran, den mest spelade artisten på Spotify någonsin, drog naturligtvis fullt hus på Ullevi likaså Rammstein och Metallica. Världens största fotbollsturneringar i fotboll och handboll, Gothia cup och Partille cup, fyllde som alltid Göteborg med ett ungdomligt inslag. Också noterbart är att Norge stod för 40% av de utländska gästnätterna.

Med höstens intågande ökar konferensmöten och mässor som inte bedöms vara så konjunkturkänsliga trots ökande räntor och energins stegrande priser samt hög inflation. Behovet av personal inom besöksnäringen är dock fortsatt hög och blir en utmaning under hösten och vintern.

Läs gärna mer om vår statistik:

Lägesbild Besöksnäring Göteborg

Hur går det för besöksnäringen i Göteborg? Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild och analys baserad på preliminär…

Kungsparken i solnedgång.

Omvärldsspaning för besöksnäringen

Vad ser vi för trender i besöksnäringen just nu? Hur påverkar omvärlden förutsättningarna i branschen och vilka fenomen och faktorer…

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera