Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg välkomnar prestigefylld kongress

Göteborg välkomnar prestigefylld kongress

Associations and Conferences Forum – AC Forums årliga möte välkomnas till Göteborg. Under lång tid har Göteborg arbetat för att få stå värd för den prestigefyllda kongressen. Nu är det klart att det kommer hit i januari 2026.

Association and Conference Forum är ett prestigefyllt möte som kommer till Göteborg och Svenska Mässan i januari 2026. Foto: Happy Visuals/Goteborg & Co

Att Göteborg ansöker om den här typen av kongresser är strategiskt viktigt för mötesdestinationen och en unik möjlighet att få visa upp staden till beslutsfattare av stora medicinska möten. Stadens aktörer har gedigen erfarenhet att tillsammans kunna arrangera stora kongresser med hållbarhet i fokus, och som också ger positiva avtryck inför framtiden. 

– Stora möten i Göteborg bidrar till turistekonomiska effekter och gynnar akademi och näringsliv genom att attrahera forskning, talang, beslutsfattare och investeringar. Att AC Forum väljer Göteborg för sitt möte är en stor ära och har stor betydelse för hela destinationen. Vi ser fram emot att få visa upp vilka möjligheter som finns i staden inför kommande kongresser, tillsammans med Storhotellgruppen och Svenska Mässan Gothia Towers, säger Annika Hallman, chef Göteborg & Co Möten/Gothenburg Convention Bureau.  

Medlemmarna i AC Forum består av beslutsfattare inom främst medicinska föreningar och representanter från läkemedelsindustrin. Dessa representerar i sin tur stora internationella möten.  

– Att dessa viktiga personer från mötesindustrin kommer till Göteborg betyder mycket och gör oss väldigt stolta. Det är en investering i framtiden och vi kommer välkomna dem på bästa sätt till våra hotell och mötesanläggningar, säger Charlie Hedberg ordförande i Storhotellgruppen i Göteborg. 

AC Forum hålls årligen på olika platser i Europa. 2024 var det i Hamburg och föregående år Glasgow. Den 22–24 januari 2026 är det dags för Göteborg och Svenska Mässan. 

– Detta är ett mycket prestigefullt uppdrag som vi värdesätter högt. I den internationella mötesbranschen är vi fortfarande något av en dold pärla när det kommer till att hantera internationella kongresser med de riktigt stora volymerna. Med de största och främsta organisationerna samlade i Göteborg får vi en fantastisk möjlighet att som värdeskapande arrangör visa upp vår förmåga och kapacitet att leverera hållbara och säkra möten i världsklass, säger Malin Erlandsson Director of Congress & Events på Svenska Mässan Gothia Towers.