Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Mötesstaden Göteborg marknadsfördes i Bryssel

Mötesstaden Göteborg marknadsfördes i Bryssel

Göteborgs Symfoniker gästspelade nyligen i Bryssel i samband med Sveriges EU-ordförandeskap. I anslutning till konserten arrangerade Västra Götalandsregionen en västsvensk mottagning, i samarbete med Try Swedish. Göteborg & Co Möten deltog i arrangemanget och fick möjlighet att marknadsföra Göteborg som mötesstad.

Göteborgs Symfoniker – Sveriges Nationalorkester gästspelade i konsertsalen i Bozar, Bryssel den 14 juni. Foto: Anna Hylander/Göteborg & Co

Med stöd från Storhotellgruppen bjöd Göteborg & Co Möten in internationella organisationer och beslutsfattare av kongresser som är intressanta för Göteborg. 22 personer från 12 organisationer deltog i aktiviteten. Organisationerna representerade ämnen som barncancer, neurovetenskap och kollektivtrafik. Gästerna uppskattade möjligheten att samtala med kommunfullmäktiges ordförande Aslan Akbas som vi hade nöjet att ha med på plats.

I samband med Brysselaktiviteten besökte Göteborg & Co Möten tillsammans med Svenska Mässan/Gothia Towers också ytterligare fem mötesorganisationers kontor.

– I den allt hårdare internationella konkurrensen om möten är det mycket värdefullt att träffa organisationerna bakom mötena. Dels för att skapa relationer, få djupare kunskap om vad som är viktigt vid val av destination, och också att få berätta om Göteborgs fördelar som mötesstad. Bryssel är den stad i Europa där flest internationella organisationer har sina kontor. Det är därför en mycket bra plats att genomföra kundaktiviteter, i synnerhet tillsammans med ett så starkt varumärke som Göteborgs Symfoniker, säger Anna Hylander, projektledare Göteborg & Co Möten.

Ulrika Scoliège, Göteborg & Co, Gunilla Bökmark, Göteborgs Stad, Aslan Akbas, Göteborgs Stad, Camilla Örnroth, Svenska Mässan Gothia Towers och Anna Hylander, Göteborg & Co. Foto: Göteborg & Co