Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Mötesdestinationen arrangerade framgångsrika kunskapsdagar som en del av Göteborgs Jubileumsfestival

Mötesdestinationen arrangerade framgångsrika kunskapsdagar som en del av Göteborgs Jubileumsfestival

Under Göteborgs Jubileumsfestival i början av juni bjöd mötesdestinationen in till kunskapsdagar. Under tre minnesvärda dagar fick representanter från föreningar runt om i landet möjlighet att lära känna Göteborg, nätverka, dela erfarenheter och samtidigt ta del av Göteborgs 400-årsjubileum.

Under söndagen gjordes ett studiebesök och visning på Universeum som en del av programmet. Där fick deltagarna bland annat ta del av Universeums nya satsning Wisdome som ska bli Sveriges största visualiseringsdom och drivs med den senaste visualiseringstekniken som kommer att skapa ytterligare värde till framtidens möten. Visualiseringsdomen har premiär 28 juni. Foto: Helene Brynfelt/Göteborg & Co

Det var ett gediget program som stod på agendan när nyckelpersoner från föreningar anlände till Göteborg under Jubileumshelgen den 2–4 juni. Tillfället nyttjades i syfte att höja kunskapen om Göteborg som hållbar mötesdestination. I nära samverkan med aktörer inom besöksnäringen fick gästerna ta del av hållbara och attraktiva upplevelser. Bland annat fick de delta i Destinationsdagen, besöka GoCo Health Innovation City och Universeum samt flera av våra hotell och mötesanläggningar. De fick även ta del av föreläsningar och workshops om hur vi möter samhällsutmaningar och uppnår långsiktiga effekter med hjälp av möten.

– Genom åren har staden förvandlats till ett centrum för kunskap och innovation, med hotell och möteslokaler i världsklass, belägna mitt i city. Det ville vi visa upp och vi tog tillfället i akt under Göteborgs 400-årsjubileum, säger Annika Hallman, chef Göteborg & Co Möten.

Dagarna inleddes med den årliga destinationsdagen som i år var förlagd till Frihamnen. Göteborgs jubileumssatsning, stadsutveckling, stadens hållbarhetsarbete och värdet av vetenskapliga möten för en destination diskuterades. Panelsamtal hölls med bland annat Cecilia Malmström, Martin Lundstedt och Leif Pagrotsky.

Jubileumsfirandet invigdes när Ostindiefararen Götheborg sköt salut och under kvällen stod invigningskonsert med Göteborgs Symfoniker på programmet. Ciceron Sissela Kyle guidade genom konserten med välkända Göteborgsartister, såsom José González, Maia Hirasawa, Timo Räisänen, Stefan Andersson och Ebbot Lundberg.

Besök på GoCo Health Innovation City ingick under kunskapsdagarna. Deltagarna fick uppleva ett innovationskluster i världsklass för hälsa, med hälsosamarbete i fokus. Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

Under lördag och söndag följde studiebesök och workshops, både på GoCo Health Innovation City, Universeum och Svenska Mässan. Diskussioner om föreningars gemensamma frågeställningar och utmaningar samt hållbara upplevelser stod på agendan.

Ett mycket uppskattat inslag under helgen var den workshop om mötens långsiktiga effekter som Chloe Menhinick, Gaining Edge höll i. Chloe arbetar med strategisk utveckling om hur möten kan användas för att bidra till långsiktiga samhällseffekter. Under workshopen diskuterades hur möten kan nyttjas för att möta samhällsutmaningar, uppnå långsiktiga effekter och skapa en positiv påverkan, både för föreningen och värddestinationen.

Efter kunskapsdagarna hörde flera av sig med mycket positiv feedback. Deltagarna tyckte att programmet var inspirerande och såg det som värdefullt att få diskutera sina utmaningar med kollegor i branschen. Att få möjlighet att se vad staden har att erbjuda delegater och mötesarrangörer gav också deltagarna idéer inför framtida samarbeten i staden.

Chloe Menhinick från Gaining Edge höll i en uppskattad workshop om hur möten kan nyttjas till att skapa positiva samhällseffekter. Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

– För oss som mötesdestination var det oerhört värdefullt att få ta del av föreningarnas olika utmaningar och behov för att kunna fortsätta utveckla våra erbjudanden framåt. Göteborg är ju också världens mest hållbara mötesdestination* och det är viktigt för oss att få dela vårt hållbara synsätt, avslutar Annika Hallman.

*enligt Global Destination Sustainability Index (GDSI)

Kunskapsdagarna under Göteborgs jubileumsfestival gjordes i nära samverkan mellan Storhotellgruppen i Göteborg, Svenska Mässan & Gothia Towers och Göteborg & Co.