Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Har ni smakat på Göteborgs bästa croissant? 

Har ni smakat på Göteborgs bästa croissant? 

Den 24 maj avgjordes tävlingen ” Göteborgs bästa croissant ” på restaurangen Le Comptoir på Avenyn. Av de sju bagerier som ställde upp och tävlade med sina bakverk är stora vinnaren Sylvain Marron, som bakar frasiga ekologiska croissanter.

Sju bagerier deltog i tävlingen. Foto: Malin Johansson/Göteborg & Co

— Med en kombination av fint utseende med denna twist på sidorna, konsistensen och lagom smörsmak var Sylvain Marrons croissant en klar vinnare, säger Urban Nyberg från Steinbrenner & Nyberg och juryordförande i tävlingen.  

Juryn som bestod av Urban Nyberg, Katja Palmdahl, Côme Frachon, Alex Deplanck och Guy Fluneau hade ett digert arbete. Samtliga croissanter höll en hög kvalitet och efter noggrann analys av smak, konsistens, utseende och doft korades Sylvain Marron, följt av Margaretas Hembageri (andra plats) och Maison Caillard (tredje plats).  

— Croissant har kommit till kanelbullens hemland och gick rakt in i göteborgarnas hjärta. Tävlingen har funnits i Stockholm i ett par år men arrangeras för första gången av franska konsulatet i Göteborg. Sverige brukar vara väldigt öppet för andra matkultur och det berikar oss att få in detta fantastiska bakverk, säger Robert Hörnqvist, Honorärkonsul för Frankrike i Göteborg som står för arrangemanget. 

Den verkliga segraren är dock alla göteborgare som varje dag kan njuta av de goda croissanter som bakas i staden! 

Sylvain Marron vann tävlingen Göteborgs bästa croissant. Photo: Pauline Modig-Pontois/Göteborg & Co