Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Ambassadörerna som lyfter mötesstaden Göteborg

Ambassadörerna som lyfter mötesstaden Göteborg

Tack vare engagerade personer inom forskning och akademi stärks Göteborg som kunskaps- och mötesstad. 14 december hölls stadens årliga diplomceremoni där dessa ambassadörer tackades för sina insatser för staden.

Tio fantastiska ambassadörer tog under onsdagen emot diplom för sina insatser för mötesstaden Göteborg. På bilden syns diplommottagare samt borgmästare och ledningsrepresentanter från universiteten. Från vänster främre rad: Iris Alfredsson (Svensk Nationell Datatjänst), Teodora Retegan Vollmer, (Chalmers tekniska högskola), Aslan Akbas (Borgmästare, Göteborgs Stad), Jan Carlsson, (Provinn AB), Dan Wallander, (Content Avenue AB), Maria Jennerholm, (MAQS Advokatbyrå).
Från vänster, bakre rad: Olov Ekwall (Göteborgs universitet och Sahlgrenska
Universitetssjukhuset), Jörgen Blennow (Chalmers tekniska högskola), Anders Fasth (Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset), Christian Ekberg (Chalmers tekniska högskola), Torbjörn Lundh, (Göteborgs universitet), Joakim Larsson, (Göteborgs universitet), Christoffer Mangelus, (Advokatfirman Delphi & Co). Foto: Tim Kristensson.

För att uppmärksamma och tacka personer som varit extra betydelsefulla för Göteborg som mötesstad under året, bjöd Göteborg & Co in till en högtidlig ceremoni på Börsen. Under onsdagen emottog tio ambassadörer diplom för sina insatser. Dessa har, genom sin expertis och renommé, haft en avgörande roll i att Göteborg fått stå värd för möten. Ämnen som medicin, juridik, naturvetenskap och teknologi var representerade under kvällen.

Borgmästare Aslan Akbas delade ut diplomen och ledningsrepresentanter från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola närvarade när ambassadörerna tackades för sina insatser.