Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Svenska nätverket för möten samverkade om framtiden

Svenska nätverket för möten samverkade om framtiden

När svenska convention bureaus samlades i Malmö i slutet av september, stod fokuset på framtidens gemensamma utvecklingsarbete och samverkan. Men också på inspiration om framtidens färdsätt för att underlätta för delegater att resa på mer hållbara sätt.

Malmö Live och Malmö Kanal
Nätverket Swedish Network of Convention Bureaus – SNCVB träffades i Malmö i slutet av september. Malmö Live och Malmö Kanal. Foto: Fredrik Johansson elvanfoto.se

Nätverket Swedish Network of Convention Bureaus – SNCVB består av 24 destinationer som gemensamt driver viktiga frågor inom mötesnäringen. I slutet av september träffades destinationerna i Malmö. På agendan stod en workshop kring föreningens fortsatta utvecklingsarbete och hur samarbetet kan se ut framöver.

− En viktig del i föreningens arbete är också att öka medvetenheten om mötesindustrins betydelse, hos till exempel beslutsfattare, myndigheter, lärosäten och politiker. Både lokalt, regionalt och nationellt. Att tillsammans kunna diskutera dessa frågor är värdefullt, säger Lisa Ehn, projektledare Göteborg & Co Möten.

En annan del vid de regelbundna träffarna är att dela med sig av kunskap och erfarenheter till de andra destinationerna. Bland annat berättade Malmö Convention Bureau hur staden arbetar med e-sportevenemang. Malmö Stad delade med sig av både historia och framtid. Som exempel, de långt gående planerna på en tunnelbana till Köpenhamn samt framtidsplanerna kring en snabbtågsförbindelse till Hamburg.

SNCVB höll också sin årliga föreningsstämma, i samband med programmet.

SNCVB är en ideell förening vars medlemmar är svenska convention bureaus (CVB’s). Syftet med föreningen är att Sveriges CVB:er har ett gemensamt forum där man tillsammans kan driva viktiga frågor för mötesindustrin. Föreningens medlemmar får även möjlighet att utbyta kunskap och affärer mellan varandra.
sncvb.se