Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Kärt återseende på Europas största branschmässa i Frankfurt

Kärt återseende på Europas största branschmässa i Frankfurt

I början av juni var det äntligen dags att träffas fysiskt igen, när den internationella mötesmässan IMEX genomfördes i Frankfurt. Under tre dagar fick Göteborg & Co Möten möjlighet att träffa både nya och gamla kunder för att marknadsföra Göteborg som mötesstad.

Teamet från Göteborg. Annika Hallman Göteborg & Co, Fredrik Lundgren Göteborg & Co, Malin Erlandsson Svenska Mässan, Camilla Örnroth Svenska Mässan, Linnea Bremborg Svenska Mässan, Ulrika Scoliège Göteborg & Co.

Det var med stor glädje Göteborg åkte ner till Frankfurt för att delta på IMEX. En mötesmässa som under de senaste två åren både genomförts digitalt och har blivit framflyttad. Nu var det äntligen dags att träffas fysiskt igen.

– Att få möjlighet att mötas igen känns så klart väldigt bra. Hela världen har stått inför samma utmaningar och möter nu tillsammans en ny normalitet. Det var roligt att se så många på plats igen och det visades ett stort intresse för Sverige och Göteborg, säger Annika Hallman chef på Göteborg & Co Möten.

Många samtal under dagarna handlade om hur Göteborg står sig i framtiden, när det kommer till det som är viktigt för arrangörer. Det handlade om hållbarhetsarbete ur ett större perspektiv, samverkan i staden och systematiskt arbete för att nyttja möten till att skapa långsiktiga, positiva samhällseffekter. Destinationens erbjudande utöver hygienfaktorer som anläggningar och hotell.

– Det var också roligt att få berätta om allt spännande som händer i vår stad. Vi har en fantastisk potential att utvecklas ännu mer de närmaste åren och skapa värde för våra besökare. Fram till 2024 så tillkommer närmare 3 000 hotellrum. En kapacitetsökning på cirka 20 procent jämfört med innan pandemin. Tillsammans med spännande satsningar som Lisebergs Grand Curiosa Hotel och vattenland, Universeums visualiseringsdom, World of Volvo och nya restaurangkoncept kommer vi ha en upplevelsedestination i världsklass att besöka, fortsätter Annika.

Göteborg & Co Möten delade monter tillsammans med flera andra svenska destinationer och anläggningar. Bland andra Svenska Mässan och Gothia Towers och Svenska Nätverket för Convention Bureaus – SNCVB. Under årets IMEX-mässa var totalt 76 länder representerade och fler än 9 300 deltog under veckan som besökare eller utställare.

IMEX i Frankfurt är den största mässan i Europa för mötes- och eventbranschen som årligen samlar över 5 000 mötesarrangörer från hela världen. Eftersom mässan är en av Göteborg & Co Mötens viktigaste evenemang för att värva möten, deltar vi årligen.