Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Vi som arbetar med våra kroppar: en utställning om arbete och hälsa

Vi som arbetar med våra kroppar: en utställning om arbete och hälsa

Vi som arbetar med våra kroppar lyfter personer med yrken som inte kan arbeta hemifrån utan måste vara på sin arbetsplats, där många dessutom hamnat i frontlinjen under pandemin. Hur känns kroppen egentligen efter en arbetsdag och hur påverkar det hälsan? Genom foton och tillhörande berättelser ges en unik inblick i 33 personers verklighet och yrkesliv runt om i Sverige. Välkomna på vernissage fredagen den 29 april, klockan 15:30 på Millenniumplatsen vid Stora Teatern i Göteborg.

Malin Wegge. Foto Elisabeth Ohlson.

– Utställningen handlar om villkor, klass och värdighet. De människor som arbetar med sina kroppar och därmed inte kan arbeta hemma är nödvändiga för att vårt samhälle ska fungera, men de kommer sällan till tals i våra offentliga rum och medier. Just detta vill vi ändra på, säger Annica Carlsson Bergdahl på Rot Produktion, skapare av utställningen. 

Vi som arbetar med våra kroppar blir den andra av totalt tre utställningar med olika perspektiv på hälsa. Utställningen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som i år sätter Hälsa i fokus. I samband med utställningsperioderna kommer det att arrangeras en mängd aktiviteter där hälsoperspektiven fördjupas såsom seminarier, samtal och workshops.​

Utställningen som visas utomhus på Hela stadens galleri är skapad av Annica Carlsson Bergdahl/Rot Produktion, med bilder av fotografen Elisabeth Ohlson i samarbete med ABF.​ Missa inte den kompletta utställningen med fotografi, texter, film, inläsningar, installationer och interaktivitet på Frölunda Kulturhus. Vernissage 3 september.

Avsändare: En utställning av Rot Produktion i samarbete med Länsmuseet Gävleborg och ABF med stöd av Arbetarrörelsens kulturfond, LO, Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co. ​Hela stadens galleri är en del av Göteborgs 400-årsjubileum, som projektleds av Göteborg & Co.​