Hoppa till innehållet
Choose language

Gästnattstatistik augusti 2021

Gästnattstatistik för augusti 2021 som berör Göteborgsregionen, storstadsregionerna samt resten av landet finns nu tillgänglig på interaktiva sidan Gästnattskollen. Där kan ni själva välja vilken statistik, period eller geografiskt område ni vill titta på, eller jämföra med. Dessutom kompletteras statistiken med en djupare analys av storstadsregioner, svenska övernattningar och internationella marknader.

Se alla statistik på Gästnattskollen.

Rekordmånaden juli 2021 (rekord i svenska övernattningar på kommersiella boenden i Göteborg) följs upp av tidernas bästa augusti (svenska övernattningar).

Den samlade pandemisituationen (vaccinering, spridning, hospitalisering, oro etc) förbättrades under sommaren 2021 så att beslut togs om väsentligt lättade restriktioner. Sedan den 29e september får vi inom landet agera nästan ”som vanligt”, medan det finns en hel del olika restriktioner för resor mellan länder.

SCB-datan som Gästnattsstatistiken bygger på kommer med visst eftersläp och här redovisas data till och med augusti 2021.

Juli 2021 var 7% bättre än juli 2019 för svenska gästnätter. Augusti 2021 slår motsvarande månad 2019 med 11% för svenska gästnätter, 415 300 st. Andelen utländska gästnätter ökar något, till 17% i augusti (oftast legat på 10-12% under första halvåret).

Prognosen för september pekar på en nivå ganska nära utfallet för september 2019.

Läs mer på Gästnattskollen.