Hoppa till innehållet
Choose language

Gästnattstatistik juli 2021

Gästnattstatistik för juli 2021 som berör Göteborgsregionen, storstadsregionerna samt resten av landet finns nu tillgänglig på interaktiva sidan Gästnattskollen. Där kan ni själva välja vilken statistik, period eller geografiskt område ni vill titta på, eller jämföra med. Dessutom kompletteras statistiken med en djupare analys av storstadsregioner, svenska övernattningar och internationella marknader.

Se alla statistik på Gästnattskollen

Juli 2021 blev en riktigt bra hotellmånad i Storgöteborg! Under sommaren 2021 bedömdes pandemisituationen vara på väg att lätta varför flera restriktioner lättades. Internationella erfarenheter indikerar att risken för hospitalisering i en vaccinerad population är relativt låg, en tröst när flera länder åter såg något ökande smittotal senare under sommaren. ​

Det nationella resandet till Göteborg ökar successivt under sommaren och i juli 2021 har vi för första gången fler inhemska gästnätter än motsvarande månad före pandemin. 535 000 gästnätter är 7% högre än juli 2019. Det är alltså en rekordmånad trots pandemin.

Vi ser också en ökad andel utländska gäster i juli, de just över 100 000 utländska gästnätterna motsvarar 16% av våra gästnätter (oftast legat på 10-12% tidigare under året). Men det är långt ifrån de 240 000 utländska gästnätter vi hade juli 2019.​

Även om prognosen för augusti indikerar en lägre nivå än juli ser det ut som den hamnar ganska nära utfallet för augusti 2019.