Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborg är motiv på årets första frimärken

Göteborg är motiv på årets första frimärken

För att fira att Göteborg fyller 400 år släpps nu fem frimärken, som illustrerar kända vyer från staden. Frimärkena är alla illustrerade av lokala konstnärer och göteborgarna själva har skickat in förslag till motiven.

Nu när Göteborg fyller 400 år passar PostNord på att släppa fem frimärken aom illustrerar Göteborg.

– Det känns fantastiskt att Göteborg är motiv på årets första frimärken. Ett fint sätt att hylla att staden fyller 400 år. Och ett trevligt sätt att skicka en del av Göteborg till någon som du tycker om, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co.

Motiven är ett resultat av att stadens invånare under 2020 har kunnat lämna in tips på favoritplatser och byggnader i sin stadsdel, ett urval har sedan illustrerats av lokala konstnärer bosatta runt om i Göteborg. De 100 illustrationerna har visats på utställningen 100 platser, 10 illustratörer, en stad, som skapats skapats i samarbete med den ideella föreningen Göthenburgo. Några av dessa illustrationer har gjorts till kollage som nu har blivit frimärksmotiv.

– Att få vara med i Göteborgs firande är jättekul! Många av oss som jobbar på PostNord i Göteborg har en stark kärlek till vår stad. Vi på PostNord hanterar cirka sju miljoner brev om dagen och värnar såklart om brevskrivandet. Våra brevbärare och förare har stark lokalkännedom, jag tror vi kan varenda gata och adress i den här staden, säger Håkan Schiller, distributionschef på PostNord i centrala Göteborg.

Frimärksserien Göteborg 400 år består av fem kollage av en rad illustratörer, UlleviavTamara Kryvolap/Ann-Kathrin Görisch, Hisingsbron av Rocio Soto/Mia Herman, Skärgårdsbåten Fröja av Ann-Kathrin Görisch/Antonina Shypotilo , Göteborgs Hamn av Sifen Wibell/Rocio Soto och Röda Sten av Mikel Nilsson/Antonina Shypotilo och finns tillgängliga hos alla PostNords ombud från och med den 14 januari 2021 och kan också enkelt beställas på postnord.se. Frimärkena kostar 12 kr/st.

Mer information om Frimärksåret 2021: https://www.postnord.se/om-oss/om-frimarken/frimarksaret

Läs mer om Göteborgs 400-årsjubileum