Hoppa till innehållet

Sök

Vad söker du efter?

Agnes Wold är årets göteborgare 2020

Hon har blivit hela Sveriges coronapedagog och i torsdags 3 december blev Agnes Wold dessutom årets göteborgare i direktsändning hos Sveriges Radio P4.

Agnes Wold med blommor och specialgjord löpsedel. Foto: Anders Storm

Det brukar ske inför en stor publik i Nordstan. Men i år blev utnämningen av årets göteborgare utan publik i en av Sveriges Radios studior. Med gott om utrymme mellan huvudpersonen, programledare Teddy Paunkoski och andra medverkande.

Agnes Wold är professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Men hon är också välkänd från Vetenskapsfestivalen, åtskilliga framträdanden i radio och tidningar samt twittrare med över 77 000 följare.

Göteborg & Co:s vd Peter Grönberg överlämnade diplom och läste juryns motivering.

Utnämningen av Årets Göteborgare startade 1993. Den utses av en jury som består av representanter från Göteborg & Co, tidningen GT och Sveriges Radio P4 Göteborg. Juryns motivering av Agnes är:

Agnes Wold är professor och folkbildare. Utrustad med kunskap baserad på forskning, kryddat med en god portion humor och formuleringskonst, är hon en vetenskaplig influerare av stora mått. Under pandemi-året har hon använt alla till buds stående media för att sprida förnuft och sans i en svårtolkad omvärld. Agnes Wold bidrar stort till Göteborgs rykte som kunskapsstad och är en värdig Årets Göteborgare 2020.

Lyssna på Agnes Wold på Sveriges Radio eller på tidningen GT.

Prenumerera på Göteborg & Co:s nyhetsbrev

Vill du ha kontinuerliga uppdateringar från Göteborg & Co i din mailkorg?

Registrera