Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Jubileumslåten som sätter ton på Göteborg

Jubileumslåten som sätter ton på Göteborg

Nu är inspelningen av jubileumslåten ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg” klar. Den är skriven av göteborgaren Katarina Hemlin och kommer att användas som ett soundtrack under firandet av Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Låten finns nu på Spotify.

Katarina Hemlin, som är uppvuxen på Guldheden i Göteborg och studerar musik till vardags, skrev låten om sitt Göteborg och skickade in bidraget till en låttävling som arrangerades av The Brewhouse Award i samarbete med Göteborg & Co.

– Med låten vill jag beskriva den känslan som jag har för Göteborg och försöker förmedla den genom en melodi. När jag går runt på stan känner jag väldigt starkt för många platser, det är många minnen och jag hoppas att flera kan känna igen sig i det, säger Katarina Hemlin.

Sedan tävlingen avgjordes har Katarina spelat in låten i några olika versioner; på Spotify finns den nu på svenska och på engelska.

– Roligt att vi äntligen får lyssna på Katarinas låt om sitt Göteborg. Den har redan tagit sin in i mångas hjärtan – det var många som deltog när låttävlingen avgjordes. Nu hoppas jag att den får ett eget liv och att många kan vara med och sjunga den under jubileumsåret, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.

Svensk version Jubileumslåten

Engelsk version Jubileumslåten

Dokumentär om Jubileumslåten och Katarina Hemlin

För frågor gällande tävlingen och låten kontakta Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum, på 0707–800 097.