Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Svenska Mässan och Göteborg som värdstad under ICCAs skandinaviska möte

Svenska Mässan och Göteborg som värdstad under ICCAs skandinaviska möte

Den 4–6 mars välkomnade Svenska Mässan och Göteborg skandinaviska branschkollegor till ICCA Scandinavian Chapter meeting där Göteborg fick möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter som mötesdestination.

Malin Erlandsson, Ordförande ICCA Scandinavian Chapter. Foto: Svenska Mässan

ICCA – The International Congress and Convention Association är en internationell organisation med medlemmar från hundra länder inom mötesnäringen. ICCA Scandinavian Chapter representeras av 70 medlemsorganisationer från Island, Färöarna, Danmark, Norge, Finland och Sverige. Ordförandeskapet för den skandinaviska organisationen roterar årligen mellan länderna och arrangeras i det land och stad som har ordförandeskapet under året. 2020 är det Sverige och Malin Erlandsson, Svenska Mässan som innehar ordförandeskapet, vilket innebär att årets ICCA Scandinavian Chapter Meeting arrangerades i Göteborg under början av mars.

Hållbarhet genomsyrade mötet och drygt 80 personer medverkade under dagarna. Under första dagen arrangerades en stadsvandring där deltagarna fick möjlighet att bland annat besöka Lindholmen Science Park. Göteborgs stad arrangerade också en välkomstmottagning som hölls i nyöppnade Börsen, där stadens borgmästare Anneli Rhedin samt Peter Grönberg, VD på Göteborg & Co hälsade välkomna.

Peter Grönberg, VD Göteborg & Co hälsar deltagna välkomna. Foto: Svenska Mässan

Under kongressdagarna debatterades flera aktuella frågor som till exempel vilken effekt förändrade resvanor har på vår bransch, hur man kan hitta ett gemensamt sätt att mäta internationella kongressers avtryck, så kallat legacy och ”beyond-tourism-effects” samt hur Skandinavien som region kan positioneras på internationella mässor. Göteborg & Co Möten höll också i en session för bästa praxis där fyra destinationer delade med sig av initiativ som de var extra stolta över. Göteborg delade med sig om hur man har kraftsamlat brett för att enas kring den strategiska planen för möten, men också att Göteborg i år är Capital of Smart Tourism och vad detta innebär. Katarina Torstensson, hållbarhetsstrateg på Göteborg & Co, delade med sig av sina erfarenheter om hur Göteborg nått sin position som nummer ett enligt Global Destination Sustainability Index.

Foto: Svenska Mässan

ICCA – The International Congress and Convention Association är en världsomspännande förening med 1 100 medlemsorganisationer från hundra länder inom mötesnäringen; convention bureaus, kongressarrangörer, hotell, konferensanläggningar, transportörer och mötesorganisationer. Syftet med föreningen är att utveckla mötesnäringen och skapa förutsättningar för hållbar tillväxt, kunskapsspridning, talangattraktion och kompetenshöjning.
Mer information finns på: https://www.iccaworld.org/abouticca/