Hoppa till innehållet
Choose language

Nya ansikten på Göteborg & Co Möten

Sedan en tid tillbaka har två nya medarbetare börjat arbeta i mötesstaden Göteborg. Fredrik Lundgren förstärker projektledarsidan med att attrahera fler nya möten och Lena Edemell arbetar både med research och support till beslutade möten.

Fotot på Fredrik Lundgren och Lena Edemell.
Fredrik Lundgren och Lena Edemell. Foto: Linda Nordberg, Göteborg & Co

Fredrik har mångårig erfarenhet som projektledare samt inom marknad- och försäljning och har under de senaste åren arbetat med Sveriges och världens största idrottsevenemang, bland annat med Partille Cup – World of Handball. På Göteborg & Co Möten kommer han att arbeta med fokus på både på organisations- och företagsmöten och ser fram emot arbetet som projektledare.

– Mina förhoppningar på tjänsten som projektledare var väldigt höga och så här långt har de verkligen infriats. Att få bygga relationer med så många intressanta och duktiga forskare, professorer och ledare inom den akademiska världen och näringslivet är verkligen en bonus som kommer med jobbet. Kontakten med de internationella kongressarrangörerna och de övriga destinationerna är en annan del av jobbet som jag ser fram emot.

– Tack vare de vetenskapliga möten som vi på Göteborg & Co Möten lyckas värva hem, får forskningen som utgår från Göteborg ytterligare spridning. En viktig drivkraft som leder till att staden, vetenskapen och näringslivet hittar nya vägar till samarbeten. Men som också tydliggör vikten av vårt nätverksarbete.

– Historiskt sett känns det som vi befinner oss mitt i ett utvecklingssprång. Oavsett om det handlar om hållbara strategier för mötesindustrin eller ny teknik som växer fram längs med älvkanten, är vi en del av denna utveckling. Just känslan av att få vara med där det händer och att få skrapa lite på ytan av den senaste forskningen är väldigt inspirerande. Staden Göteborg befinner sig dessutom i en otrolig expansionsfas, inte minst när det gäller hotellbyggandet. Utbudet och gästkapaciteten ökar, vilket kommer att ge oss nya möjligheter att buda på fler och större möten. På det hela taget så känns det som att vi på Göteborg & Co har några väldigt inspirerande år framför oss.

Lena, som är lite mer varm i kläderna och varit på plats sedan hösten 2019, kommer närmast från Sahlgrenska Universitetssjukhuset där hon under flera år arbetat som bland annat enhetschef och FoUU-koordinator (Forskning, Utveckling och Utbildning). Lena, som genom åren arbetat upp ett stort nätverk, tar med sig sina erfarenheter till arbetet med att identifiera nya möten som kan värvas till Göteborg, däribland medicinska kongresser. Lena kommer också att fungera som kontaktperson utåt när det gäller support och frågor gällande redan beslutade möten.

– Att byta inriktning efter många år inom sjukvården i Västra Götalandsregionen kändes som en spännande och intressant utmaning. En viss skräckblandad förtjusning byttes dock snabbt till en genuint go’ känsla, mycket på grund av den härliga kreativa miljön och kollegorna på Göteborg & Co.

– Mötesbranschen är spännande och i konstant utveckling, med stor bredd och mycket som händer, det är väldigt roligt att få vara med på denna resa. Det är fantastiskt härligt att se de synergieffekter som möjliggörs genom det goda samarbete vi har med våra intressenter. Det är ganska unikt och utmärkande för Göteborg som mötesdestination och något att vara stolt över!

Kontakta Fredrik och Lena.