Hoppa till innehållet
Choose language

Julkampanj 2023

Julen förknippas med tid till vänner och familj, och i år finns det mängder av härliga aktiviteter att uppleva tillsammans. Allt från glittrande julkonserter, unika julmarknader, julklappsshopping och mycket mer.

En familj står framför balder på Liseberg, runt omkring finns julbelysta och snötäckta julgranar

Årets julkampanj har som mål att öka intresset för att besöka Göteborg under julperioden 2023, samt att stärka varumärket för destinationen Göteborg. Under årets julkampanj fokuserar vi på att kommunicera stadens befintliga utbud. Huvudmålgrupp är tillresande vardagssmitande livsnjutare och som vanligt hittar du massor av innehåll på goteborg.com, bland annat samlingssidan Jul i Göteborg, som bidrar med mängder av tips på vad man som besökare kan hitta på under julen

Julstaden öppnar formellt 18 november och pågår till 7 januari, men redan innan vill vi börja inspirera tillresande att besöka Göteborg under julperioden.

Fler guider på goteborg.com

Förutom Jul i Göteborg hittar du ett flertal inspirerande julguider på goteborg.com som kan användas för att kommunicera julstaden. Nedan listar vi några.

Exempeltext för julkommunikation

Välkommen till julstaden Göteborg!

Göteborg är en underbar julstad med mängder av mysiga marknader, Jul på Liseberg och en oslagbar atmosfär. Kom hit i december och njut av julens smaker och mellandagsmys, eller upplev magiska julkonserter och glittrande julshower. Som vanligt är stadens gator och torg fyllda med gemenskap, omtanke och glädje.

Utbud och belysning

Göteborg bjuder på ett stort utbud under julen, med mängder av julmarknader, julkonserter och julklappsshopping. Utbudet av julbord och restauranger är stort och nya pärlor, stora som små, öppnar regelbundet. Likt föregående år kommer Göteborg & Co inte vara involverad i stadens julbelysning. Däremot kommer andra aktörer i staden att bjuda på julbelysning på våra gator och broar i samma nivå som förra året.

Nytt för i år

En stor nyhet inför i år är att Winter Lights (17 november – 7 januari) kommer till Gunnebo, där besökarna får möjlighet att promenera i Gunnebos trädgårdar och samtidigt uppleva spektakulära ljusinstallationer. En annan nyhet under julperioden är att Handbolls-VM för damer, som bland annat hålls i Göteborg, drar i gång den 29 november med grupp A (Sverige) i Skandinavium.

Dessutom kommer Junior-VM i ishockey (26 december – 5 januari) spelas i Göteborg där vi ser ett stort inflöde av internationella besökare. Som aktör är det viktigt att tänka på att besökarna kommer befinna sig i Göteborg dagarna innan, vilket betyder att det sannolikt kommer finnas efterfrågan på öppna restauranger och andra aktiviteter även under julafton.

Verktygslåda

Nedan hittar du en samling länkar för att göra det enkelt och smidigt att kommunicera Göteborg under julen. I mediabanken hittar du våra bästa julbilder, och på goteborg.com hittar du allt som händer i staden under julen, som julmarknader, evenemang och mycket mer. QR koden går till julguiden på goteborg.com. Du laddar ner den i form av en png bild och kan använda i ditt visuella material.

Önskar du visa evenemang eller julinnehåll från goteborg.com på din egen sida går det enkelt att göra det genom vår Widget. Önskar du hjälp med vår Widget, vänligen kontakta Stina Bengtsson på stina.bengtsson@goteborg.com.

Filmmaterial Sverige

Liggande format 30 sek 

Liggande format 10 sek 

Liggande format 6 sek 

Filmmaterial för Norge och Danmark

Liggande format 30 sek

Liggande format 10 sek 

Liggande format 6 sek 

Kontakta gärna

Louise Parra Karlander

Enhetschef, Inhouse
+46 733 18 43 51

Julkalender på Linkedin 2023

Årets julkampanj har som mål att öka intresset för att besöka Göteborg under julperioden 2023, samt att stärka varumärket för…