Hoppa till innehållet
Choose language

Verktygslåda för evenemang

Verktygslådan används för att skapa skräddarsydda aktiviteter i samband med evenemang som bidrar till din organisations långsiktiga mål. Den innehåller också koncept utvecklade av lokala intressenter samt inspirerande fallstudier. Verktygen integreras i evenemangsplaneringen för att skapa aktiviteter som ger effekter på kort sikt. Göteborg & Co hjälper dig med idéer och sätter dig i kontakt med relevanta intressenter.

Att finansiera eventuella kostnader

För att stödja långsiktigt hållbarhetsarbete i samband med evenemang, finns det olika finansieringsmöjligheter som arrangörer kan utforska:

  1. Ansök om hållbarhetsbidrag: Många organisationer erbjuder bidrag för projekt som bidrar till hållbar utveckling. Undersök vilka bidrag som är tillgängliga för ditt specifika evenemang och område.
  2. Stöd från Göteborg & Co: I vissa fall kan Göteborg & Co erbjuda stöd till hållbarhetsprojekt kopplade till evenemang. Tryck här för att komma till formuläret där du kan ansöka om stöd.
  3. Sök lokala och nationella Stiftelser: Det finns många stiftelser och fonder som ger ekonomiskt stöd till projekt med fokus på hållbarhet.
  4. Myndighetsutlysningar: Håll ett öga på utlysningar från statliga och kommunala myndigheter som kan ha resurser tillgängliga för hållbarhetsrelaterade projekt.
  5. Involvera industrin: Samarbeta med företag inom relevant industrisektor och få hjälp att ta kostnader för aktiviteter och undersökningar.

Gothenburg Way to Legacy

”Gothenburg Way to Legacy” inkluderar metod, en verktygslåda och ett nätverk av ideella organisationer.

Vill du ha en guide till legacy och impact?

Göteborg & Co har tagit fram en guide om hur evenemang kan nyttjas för att möta samhällsutmaningar och skapa långsiktiga effekter. Guiden är till evenemangsarrangörer och föreningar som är intresserade av att arbeta strategiskt med långsiktiga effekter, även kallat legacy eller impact. Beställ guiden här.

Sara Ohlsson

Assisterande Projektledare
+46 722 25 07 90