Hoppa till innehållet
Choose language

Tidigare lägesbilder

Hur gick det för besöksnäringen i Göteborg? Här hittar du lägesbilder från april 2022 och augusti 2022.

Augusti 2022

Göteborg fortsatte sommaren starkt i augusti. Sommaren 2022 kommer sätta all-time-high med fler besökare och övernattande gäster än något år tidigare. Stora evenemang som drog rekordpublik och en ökad boendekapacitet gjorde detta möjligt.

Läs analysen för augusti 2022

Juli 2022

Det blev en rekordmånad för besöksnäringen i juli. Evenemangen blev succé och många besökte skärgården, Liseberg och allt som staden kan erbjuda. Hotellen i Göteborgsregionen har aldrig tidigare haft så många gäster.

Läs analysen för juli 2022

Juni 2022

Konserter och festivaler, idrottsevenemang och ungdomscuper, stora eller små konferenser och mässor – i Göteborg finns det något för alla smaker och intressen. I juni inleddes en händelserik evenemangssommar som kommer att bidra positivt till destinationens besöksnäring.

Läs analysen för juni 2022

Maj 2022

Flera händelser i maj drog besökare till Göteborg: Göteborgsvarvet, Vitalis, Basketfestivalen, SM i Ung Företagsamhet m.fl. Men framför allt var det en månad med mycket stark ökning av privatresande på helgerna.

Läs analysen för maj 2022

April 2022

April blev en månad med bra utveckling och ökande beläg-gningsgrad. Speciellt helgerna har varit starka med 16 procent fler sålda rum än under rekordåret 2019, vilket indikerar att privatresandet varit starkt. Påsken har positivt påverkat efterfrågan. Andelen svenska gäster är högre än före pandemin.

Läs analysen för april 2022

Mörkblå färgplatta med vit, tvådimensionell ikon av ett kuvert i en cirkel

Prenumerera på lägesbilden

Missa aldrig en lägesbild! Som prenumerant får du Lägesbilden direkt till din mejl.
Prenumerera på analysen

Mörkblå färgplatta med vit, tvådimensionell ikon av ett dokument i en cirkel

Gästnattstatistik

Få koll på hur många gästnätter en stad eller en kommun har i Sverige och hur beläggningen ser ut på Tillväxtverkets hemsida.

Kontakta gärna

Bernadett Pakucs

Analytiker
+46 31 368 40 08