Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Streaplers, Bhonus och Shine bjuder upp till dans i Nordstan

Streaplers, Bhonus och Shine bjuder upp till dans i Nordstan

Det är med stor glädje vi kan meddela att det blir dansband igen under Göteborgs Kulturkalas. Alla danssugna är välkomna till Nordstan för att svänga runt till Streaplers, Bhonus och Shine när de intar scenen.

Streaplers

Streaplers är från Kungälv som nu har underhållit Sverige i hela 65 år! De började som popgrupp men blev snart ikoner inom dansbandsvärlden med hits som ”Valentino” och ”Jag har en dröm”.
Streaplers har fått internationell uppmärksamhet och uppträtt i Karibien och i olika TV-program. Deras musik älskas av generationer och fortsätter att sprida glädje och dans. Under Kulturkalaset kommer de bjuda på sina genom tiderna bästa låtar.

Bhonus 

Bhonus är från Sätila och bildades 1972. De började turnera på heltid 1979 och har släppt flera framgångsrika album samt medverkat i många kända TV- och radioprogram som tex Bingolotto och Sikta mot stjärnorna.

Bandet har fått ett antal utmärkelser genom åren bland annat för albumet ”Mindre mogna män” som släpptes 2006. Efter några medlemsbyten fortsatte de spela fram till sin sista turnerande spelning 2012. Trots detta gör de fortfarande enstaka framträdanden och släppte nya låtar på Spotify 2017.

Shine

Shine bildades 2017 och består av fem erfarna musiker från Värmland med lång erfarenhet av både musicerande och turnerande. Bandet spelar modern dansmusik med influenser från rock och country. Shine spelar på Kulturkalasetet

Dansbandsspelningarna är i centrala delen av Nordstan. Streaplers spelar torsdag 29 augusti kl 19-21, Shine spelar fredag 30 augusti kl.18-20 och Bonus spelar lördag 31 augusti kl 17-19.

Under dansen kommer det finnas gratis garderob på plats, samt bänkar för att vila fötterna. I Nordstan finns även ett brett utbud av restaurangverksamheter så du kan fika, äta eller dricka. 

Läs mer om årets Göteborgs Kulturkalas här.