Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Var med och tävla i Veteran-VM i Friidrott

Var med och tävla i Veteran-VM i Friidrott

13–25 augusti är det dags för Veteran-VM i Friidrott i Göteborg (World Masters Athletics Gothenburg Championship 2024) och alla som är över 35 år kan vara med och tävla.

– I samband med vårt legacy arbete utmanar vi göteborgarna att vara med och delta i mästerskapet genom att tävla i en eller flera grenar. Det är en unik chans att delta i ett internationellt mästerskap och att känna sig som Armand Duplantis för en dag! Med evenemanget som verktyg önskar vi att inspirera till rörelse, gemenskap och ökad folkhälsa. Hade det inte varit roligt om Göteborg har flest deltagare som representerar Sverige, säger Madeleine Eriksson, evenemangsutvecklare på Göteborg & Co. 

Anmäl er senast 4 juni här.

Se tävlingsschemat här.

Tips från coachen gratis träning och mängder av aktiviteter 

I brett samarbetet arrangeras mängder av kringaktiviteter inför och under genomförandet, såsom tips från professionella coacher, gratis träning och konferenser om åldrande och hälsa. Här kommer ett urval: 

  • Varje tisdag på Björlandavallen arrangerar Kville IF ”Kvilletisdagar” (se rutan nedan) där kan vem som helst ta hjälp av en friidrottcoach och förberedda sig på bästa sättet inför tävlingen. 
  • Under veckorna 26–34 kan alla anställda i Göteborgs stad träna gratis på Friskis & Svettis (se rutan nedan) runt om i Göteborgsregionen. Efter det kommer träningsanläggningen att erbjuda ett specialpris på träningskort.
  • Årsrika Göteborg arrangerar mängder av aktiviteter hela sommaren, se programmet nedan. 

10k lopp 

För dem som inte fyllt 35 år än eller önskar att delta i en 10k lopp istället för en av grenarna arrangeras även en sommarutmaning över 10 kilometer på en bana som pulserar av spänning och mästerskapsanda. Loppet ger ett seedningsresultat för Göteborgsvarvet 2025. Läs mer och anmäl dig här: https://www.2024wmac.com/sv/wmac-open-10k  

Bli volontär 

Det finns även möjlighet att bli volontär och ha en avgörande roll i att skapa en oförglömlig upplevelse för idrottare, åskådare och medvolontärer. Läs mer och anmäl dig här: https://www.2024wmac.com/sv/volont%C3%A4rer  

Friskis och Svettis  

Under veckorna 26-34 har du som anställd i Göteborgs Stad, och ännu ej är medlem på Friskis&Svettis, möjlighet till fri provträning. Gäller i hela Göteborg, Mölndal, Mölnlycke Kungsbacka, Kungälv och Partille. Provträna hela vårt utbud med gym och gruppträning när du vill under bemannade öppettider. Utöver det får du även tillgång till Friskis Go, vår digitala träningsapp. Du aktiverar din provträning mot uppvisade av lönespecifikation i någon av Friskis bemannade reception.

Träna med Kville IF  

Tisdagar på Björlandavallen kl.18.00-19.30. Ledarledd träning med gemensam uppvärmning och övningar för att sedan gå över till valfri grenspecifik träning beroende på vad man är intresserad av.  

Löpargrupper finns på tisdagar kl.18 i Björlanda, torsdagar kl.18.00 i Tuve och lördag (längre pass) kl. 09.00 i Tuve. Mer information här. 

Årsrika Göteborg

Juni och augusti arrangerar Årsrika Göteborg en mängd aktiviteter, se hela programmet här.