Internationella studenter utforskar Göteborgs sydligaste ö
Den 11 maj arrangerade Unimeet Gothenburg en guidad tur på vackra Vrångö för ca 40 internationella studenter, forskare och personal vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet. Deltagarna guidades längs ett promenadstråk på 3 km och fick ta del av öns spännande historia och vackra vyer. Aktiviteten är en av många som Unimeet arrangerar i syfte att visa upp stadens rika natur och kulturliv.
Det var en härlig stämning när ett fyrtiotal internationella studenter, forskare och personal vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet klev i land på Vrångö för att delta i en guidad tur på ön. Vrångö som är den sydligaste ön i Göteborgs skärgård erbjuder en vacker natur, fina promenadslingor och flera badmöjligheter.
Deltagarna delades in i två grupper som guidades längs ett promenadstråk på 3 km. Under rundturen berättade guiderna om öns spännande historia, hur pirater härjat runt havet, hur istiden påverkat klippornas formation och öns vegetation med mera.
– Unimeets besök på Vrångö har varit mycket uppskattat av deltagarna. Vi välkomnades och guidades av två öbor; Håkan Karlsten, vd på hotell Kajkanten och hans kollega Tommi som båda är oerhört kunniga kring allt som är värt att veta om Vrångö. Det fina vädret blev också en bonus för besöket. Flera av studenterna har berättat att de ska åka ut igen till öarna nu när de har upptäckt hur lätt det är att åka hit, säger Birgitta Bergerlind, projektledare Unimeet Gothenburg, Göteborg & Co.
Aktiviteten är en av många som Unimeet Gothenburg genomför för att visa upp Göteborg och allt vad destinationen har att erbjuda. Avsikten är att internationella studenter, forskare och personal vid universiteten ska känna sig välkomna och få hjälp att upptäcka staden, och förhoppningsvis vilja stanna kvar i Göteborg efter avslutade studier.
Unimeet Gothenburg är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, med syfte att stärka utbytet mellan universitetens internationella studenter och forskarna och näringslivet, skapa kulturella och sociala mötesplatser samt nätverksmöjligheter.