Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Internationella studenter på exklusivt besök hos AstraZeneca

Internationella studenter på exklusivt besök hos AstraZeneca

Den 16 maj välkomnades internationella studenter inom kemi och IT vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet till AstraZeneca. Under besöket fick studenterna lära sig om företaget bakgrund, hållbarhetsmål och framtidsvisioner. De fick även ta del av en exklusiv rundtur i företagets kemilabb och värdefull information om de möjligheter AstraZeneca erbjuder internationella studenter och akademiker. Företagsbesöket arrangerades av Unimeet Gothenburg med syfte att erbjuda deltagarna en unik chans att lära sin mer om branschen och utöka sitt professionella nätverk.  

Unimeet Gothenburg besöker AstraZeneca. Foto: Alexsandra Flinck

Ett tjugotal internationella studenter inom Kemi och IT vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola fick möjlighet att följa med Unimeet Gothenburg till AstraZeneca i Mölndal. Studenterna träffade flertalet företagsrepresentanter, där bland av Matti Ahlqvist, Site Director Göteborg. Matti berättade om företagets historia och deras viktiga arbete att driva vetenskapen till dess yttersta gränser i sökandet efter läkemedel och livsavgörande mediciner. Han berättar även hur företaget arbetar för att skapa en hållbar framtid för människor, samhälle och planeten.

Studenterna fick ta del av en exklusiv rundtur ”The Amazing Journey” där de besökte fem olika kemilabb, där bland: Automation/iLAB, Computational chemistry och Medchem. En unik möjlighet för studenterna att få kunskap om de olika laboratorierna, interagera med forskare inom respektive område och ställa sina frågor.

Vidare fick studenterna höra om de möjligheter AstraZeneca erbjuder internationella studenter och akademiker.

Nika Balouchzadeh, som studerar Software engineering vid Göteborgs Universitet. Foto: Alexsandra Flinck

Nika Balouchzadeh som var en av deltagarna tyckte besöket var väldigt bra och roligt. Hon säger att besöket givit henne bättre kunskap om AstraZeneca och att hon nu förstår vilka möjligheter som finns inom företaget.  

– Today I realised that AstraZeneca also operates in the field of software engineering, technology, and robotics, and more. Not just chemistry and medicine. It was enlightening for me, and now I understand that I could work here and potentially have a position here. I love chemistry and polymers, I’ve studied them before. So, I have some knowledge in both chemistry and software. The visit was a good opportunity for me to learn more about the company. It was also good to talk to people from the labs and other people, säger Nika Balouchzadeh, som studerar Software engineering vid Göteborgs universitet.   

Unimeet Gothenburgs ambition med att arrangera företagsbesök för internationella studenter och forskare är att tillsammans med de stora företagen och arbetsgivarna i Göteborgsregionen lyfta staden som en attraktiv arbetsplats och attrahera framtida internationella talanger att stanna kvar i Göteborg efter avslutade studier.

Unimeet Gothenburg är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, med syfte att stärka utbytet mellan universitetens internationella studenter och forskarna och näringslivet, skapa kulturella och sociala mötesplatser samt nätverksmöjligheter.