Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Göteborgs 400-årsjubileum i bilder – boken delas ut till 400 göteborgare

Göteborgs 400-årsjubileum i bilder – boken delas ut till 400 göteborgare

I helgen fick de första 100 göteborgarna ett eget exemplar av Göteborgs 400-årsjubileum i bilder. Totalt ska 400 kopior delas ut av fotoboken som speglar en över tio år lång resa mot firandet av Göteborgs 400-årsjubileum.

Foto: Göteborg & Co.

Göteborgs 400-årsjubileum i bilder innehåller ett stort urval foton som berättar om Göteborgs gemensamma stadsutvecklingsresa och om firandet av Göteborg 400 år. För mer än ett decennium sedan fick Göteborg & Co i uppdrag av kommunstyrelsen att ta fram en plan för firandet av Göteborg 400 år, ett uppdrag som gjordes i bred samverkan och som involverade tusentals.

Utdelning över hela staden

Under våren kommer 400 göteborgare ha möjlighet att få ett eget exemplar av jubileumsboken på fyra olika platser under fyra tillfällen. Vid varje tillfälle delas 100 böcker ut till de som tar sig till någon av utdelningsplatserna och tycker till om Göteborg genom att besvara några enkla frågor i sin mobil. Eftersom boken finns i begränsad upplaga är det först till kvarn som gäller! Första utdelningen av böckerna ägde rum lördagen den 27 april på Torslanda Torg.

– Göteborgs 400-årsjubileum bygger på göteborgarnas idéer och drömmar om en ännu bättre stad. Det känns därför helt rätt att få återkoppla till göteborgarna med den här boken som visar på de bestående värdena och allt det vi tillsammans tar med oss in i framtiden, säger Therése Looström, kommunikationsstrateg på Göteborg & Co. Det blev många fina möten på Torslanda Torg och vi ser fram emot kommande tillfällen.

Boken kommer även att delas ut under Angereds bokmässa 4 maj, vid Köpcentrum 421 i Högsbo den 11 maj, samt 14 maj på Turistbyrån vid Kungsportsplatsen. Samtliga utdelningstillfällen äger rum mellan klockan 11.00–16.00 och för den som inte har möjlighet att ta sig till platserna finns boken även att läsa online.

Mer om Göteborgs 400-årsjubileum och boken Göteborgs 400-årsjubileum i bilder hittar du här.