Hoppa till innehållet
Choose language

En vecka kvar till Vetenskapsfestivalen

Den 16 april invigs årets Vetenskapsfestival! Festivalen arbetar kontinuerligt för att vara tillgänglig för alla och så klimatsmart som möjligt. Här är några exempel från årets evenemang.

En kvinnlig forskare visar ett experiment för barn i grundskolålder.
Foto: Marie Ullnert

Årets Vetenskapsfestival har för tema ”vågor”. Det kan handla om ljudvågor med en torkskonsert, vattenvågor med möjlighet att simma med valar i Valhallabadet, eller ljusvågor med bland annat presentation av Nobelpristagaren Anne L’Huilliers forskning om attosekundfysik under invigninsceremonin.

Utöver två veckor av festival, ett öppet program för allmänheten, ett skolprogram för barnen i hela Sverige, 200 programpunkter så driver festivalen även ett stort hållbarhetsarbete för att vara så tillgänglig och klimatsmart som möjligt.

Klimatkalkylatorn hjälper besökarna att göra rätt val

Alla kan inte göra allt, men många kan göra mycket tillsammans. Med vår klimatkalkylatorn ”Hållbara val” uppmuntras alla besökare att tänka efter för att välja det bästa alternativet för miljön. Testa kalkylatorn här.

Tillgänglig för alla, oavsett funktionsvariation

Tack vare ett samarbete med Passalen kan barn och unga vuxna med funktionvariation få stöd för att besöka festivalen. Festivalarenan i Frihamnen är anpassad så att alla kan uppleva den, oavsett funktionvariation. Läs mer om samarbetet och hur man kan besöka festivalen med Passalen här.

Hållbarhetsdiplomerad

Festivalen är hållbarhetsdiplomerad av SUSA, sustainable standards. Hållbarhetsdiplomeringen är anpassad för evenemang och berör ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet och bygger på de 17 Globala målen. Läs mer om diplomeringen här.

Vi ser fram emot en fantastisk festival!