Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Internationella studenter välkomnades till Volvo Group

Internationella studenter välkomnades till Volvo Group

Den 26 mars välkomnade Volvo Group ca 30 internationella studenter inom teknik, datavetenskap och IT vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola. Företagsbesöket arrangerades av Unimeet Gothenburg med syfte att erbjuda deltagarna en unik chans att lära sin mer om branschen och utöka sitt professionella nätverk.

Under besöket fick studenterna lära sig mer om Volvo Group och de möjligheter företaget kan erbjuda studenter och nyutexaminerade. På plats för att möta deltagarna och berätta om företaget fanns flertalet intressanta representanter. Mikael Aldén, HR Business Partner och Marita Hollstig, kommunikatör, berättade om företaget och deras olika varumärken med fokus på Volvo Group Digital & IT.  Oliver Lykken, Chapter Lead – Mobile XR SW och Juliana Furuzato, Head of Veh SW Platform as Service, berättade om sina inspirerande karriärsresor och roller inom företaget. Deltagarna fick möjlighet att ställa frågor, knyta nya kontakter samt utöka sitt professionella nätverk inom branschen.  

Chuyi Jiang, studerar master inom mobilitetsteknik vid Chalmers tekniska högskola. Foto: Alexsandra Flinck

Chuyi Jiang var en av deltagarna och hon tyckte besöket var givande, att det ställdes många bra frågor och att svaren var till stor hjälp.  

– Everyone is trying to tell the truth about what’s happening in the field and the hiring process, what skills are needed, and what we should develop more when trying to find a job. Today, I received some practical advice that I can use in my job-seeking process, säger Chuyi Jiang som studerar master i mobilitetsteknik vid Chalmers tekniska högskola.  

Unimeet Gothenburgs ambition med att arrangera företagsbesök för internationella studenter och forskare är att tillsammans med de stora företagen och arbetsgivarna i Göteborgsregionen lyfta staden som en attraktiv arbetsplats och attrahera framtida internationella talanger att stanna kvar i Göteborg efter avslutade studier.

Unimeet Gothenburg är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, med syfte att stärka utbytet mellan universitetens internationella studenter och forskarna och näringslivet, skapa kulturella och sociala mötesplatser samt nätverksmöjligheter.