Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Hur Göteborg använde digitala tvillingen för att planera Jubileumsfestivalen?

Hur Göteborg använde digitala tvillingen för att planera Jubileumsfestivalen?

Den 21 mars kommer Göteborg att medverka under den globala tech-event Nvidias GTC i USA för att presentera hur vi planerade förra årets Jubileumsfestival med hjälp av Göteborgs stad digitala tvilling och Nvida Omniverse. En unik möjlighet att visa destinationens digitala utveckling på ett globalt event.

Hur använde Göteborg sin digitala tvilling för att planera Jubileumsfestivalen? Vi kan stolt meddela att den 21 mars kl.10.00 medverkar Göteborg under den globala tech-event Nvidias GTC i USA för att presentera hur vi planerade förra årets Jubileumsfestival med hjälp av Göteborgs stad digitala tvilling och Nvida Omniverse.

Följ webinariet gratis på Nvidias virtual konferens, den 21e mars kl.10.00-10.25:

How Gothenburg Used a Digital Twin of the City to Plan its 400th Anniversary | GTC 2024 | NVIDIA

Under passet kommer Eric Jeansson (geodatastrateg, Göteborgs stad) och Johan De Paoli (Digital konceptutvecklare, Göteborg & Co) att berätta mer om: 

  • Hur Göteborg stad arbetar med en digital tvilling av staden
  • Visualisering av Jubileumsfestivalen med hjälp av Nvidia Omniverse  
  • Få inspiration kring framtida projekt 

Nvidia: banbrytrande inom AI och digitala tvillingar

Nvidia är ett amerikanskt företag som designar grafikprocessorer och chipsets till moderkort. Företaget är även världsledande inom databehandling av Artificiell Intelligens. De senaste åren har Nvidia utvecklat banbrytande tjänster inom AI och digitala tvillingar för att förändra världens största branscher och påverka samhället på djupet. Nvidias årliga event GTC möjliggör experter och representanter från branschen att utforska de senaste tekniker för att accelerera utvecklingen av bland annat AI.