Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • NEXTAR Futureday – Tillsammans inspirerar vi Sveriges framtida stjärnor!

NEXTAR Futureday – Tillsammans inspirerar vi Sveriges framtida stjärnor!

Vilka olika vägar finns det ut i arbetslivet och vad gör man inom olika yrken? Det är frågor som NEXTAR vill ge svar på genom att anordna Futureday, en dag för elever att träffa personer inom olika yrken och lära sig mer om hur det kan vara att jobba inom olika branscher.

NEXTAR Futureday den 22 februari på Scandic Rubinen. Foto: Alexsandra Flinck

Den 22 februari medverkade Näringslivsgruppen tillsammans med Göteborgs Kulturkalas på NEXTARs Futureday som anordnades för ca 40 elever från årskurs 5 på Bergsjöskolan.

– Det här var ett väldigt värdefullt möte för oss. Eleverna fick ge sina inspel på vilka artister vi ska boka och på så sätt vara med och programlägga årets Kulturkalas. Nu har vi massor av nya idéer på innehåll som passar den yngre målgruppen samtidigt som vi visat upp hur det är att jobba på Göteborg & Co, säger Jane Johnzon, konceptutvecklare för Göteborgs Kulturkalas, Göteborg & Co. 

Eleverna delades upp i mindre grupper som roterade mellan olika stationer där de fick möjlighet att träffa personer från Scandic Hotels, Länsförsäkringar, Framtiden, IFK Göteborg, Morris Law samt Göteborg & Co. Eleverna kunde ställa frågor, lära sig om olika karriärvägar och prova på olika arbetsuppgifter. Vid Kulturkalasets station fick eleverna tycka till om programbokningen och skapa sina egna personliga backstage pass som ger access att komma in backstage på festivalplatsen Kungstorget under årets Kulturkalas den 29 augusti till 1 september 2024.

Tillsammans med alla medverkande branscher vill NEXTAR inspirera och motivera eleverna att utforska olika karriärvägar och upptäcka sina egna intressen och passioner.

Näringslivsgruppen är stolt samarbetspartner till NEXTAR vars syfte är att få unga att se vilka möjligheter de har i arbetslivet, uppmuntra drömmar och hjälpa dem förstå värdet av skolan.