Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Internationella studenter möter Göteborgs näringsliv på Unimeet Gothenburg’s Career Day

Internationella studenter möter Göteborgs näringsliv på Unimeet Gothenburg’s Career Day

Under Unimeets Career Day 16 oktober samlades över 300 internationella studenter på Lindholmen Conference Centre för att ta del av ett matigt program kring framtid och jobb i Göteborg. På plats fick studenterna träffa företag från olika branscher, få sitt CV granskat och ta ett professionellt foto. De kunde också delta i workshops och föreläsningar om hur man profilerar sig på arbetsmarknaden.

Abhilash Ram, konferencier under Career Day. Foto: Johan Hafström

Abhilash Ram var konferencier på den stora scenen under dagen.

– Det har varit underbart att se 300-400 studenter i en föreläsningssal, alla letar efter möjligheten att antingen bevisa sig själva eller lära sig något. Att se denna typ av strävan och inspiration, det har verkligen varit fantastiskt, säger Abhilash Ram.

Unimeet frågade Abhilash hur andra perspektiv och kulturer kan berika arbetsplatsen.

– När människor kommer från olika bakgrunder, är det också med olika syn på hur man löser något. Jag tror att blandningen av människor skapar denna innovativa miljö som ifrågasätter de befintliga lösningarna. Organisationer tjänar mycket på att en internationell miljö, som denna, främjas. Evenemang som Unimeets Career Day behöver ske oftare med fler aktörer så att alla dessa studenter kan hitta en plats i Sverige.

Elina Tüür, studerande inom medicinteknik, tyckte dagen var inspirerande och lärorik.

– Jag tror att det är nyttigt att lära känna relevanta branscher och att lära känna människor. Föreläsningen om LinkedIn var väldigt användbar och att höra om möjligheterna här och hur de anställer i Sverige, sade Elina.

En annan student, Humayun Kabir, hade det här att säga om evenemanget.

– Jag tänkte att det här är rätt tillfälle att få kontakt med företag och människor, där jag kan presentera mig för framtida möjligheter. Jag tycker att Career Day är en utmärkt plats att göra just det på.

Ram Nair, grundare och VD för Mycorena, var närvarande under evenemanget. Vi frågade honom vad studenter ska tänka på när de söker jobb.

– Viktigast är att veta vad företaget gör och att de som söker, gör sin läxa för att förstå vad företaget står för. Om det är tydligt är det mycket lättare att förstå om den personen är rätt för tjänsten eller inte.

Alexsandra Flinck, projektledare Unimeet, Johan Hafström, kommunikatör och Ram Nair, VD och grundare av Mycorena under Career Day. Foto: Malin Fallgren
Under evenemanget kunde studenter ta professionella porträtt till CV & LinkedIn. Foto: Happy Visuals
Workshop med Hela Galvis Bonila, Switch to Sweden. Foto: Malin Fallgren

Career Day genomförs av Unimeet Gothenburg, vilket är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co. Syftet med Unimeet Gothenburg är att skapa kulturella och sociala mötesplatser och nätverkansmöjligheter för internationella studenter, forskare och personal i Göteborg, samt stärka deras utbyte med näringslivet.