Hoppa till innehållet
Choose language

En kulinarisk fest i Göteborg 

För dig som vill resa runt världen utan att lämna Göteborg, så är Biskopsgårdens Matfestival den perfekta destinationen. På söndagen den 10 september kl.12-17 kommer Svarte Mosse i Biskopsgården att omvandlas till en kulinarisk och kulturell fest.

Foto: Bo Bra i Biskopsgården

 Biskopsgårdens Matfestival är ett mångkulturellt evenemang för hela familjen. Efter förra årets framgångsrika premiär har arrangörerna utökat evenemanget med ännu fler Biskopsbor som delar med sig av sina hemlagade specialiteter. Med över 20 utställare från ca 15 länder får besökare smaka på den rika mångfalden av Biskopsgårdens lokala matkulturer.  

— Likt alla områden så är det roligt att det händer något i närområdet. Biskopsgården får tyvärr mycket negativ publicitet utifrån gängvåldet. Då blir det extra viktigt att de lokala eventen bidrar till att visa fram de positiva krafterna, den vackra naturen och den fantastiska (mat-) kultur och talang som finns i området! säger Martin Nyborg, Utvecklingsledare för Bo Bra i Biskopsgården, Göteborgs Stad. 

För att hålla stämningen på topp kommer DJ och lokala artister att ge musikalisk underhållning under hela dagen. Festivalen erbjuder också en mängd gratis aktiviteter för alla åldrar. 

Ett engagemang från flera aktörer 

Biskopsgårdens Matfestival är ett resultat av samarbete mellan arrangören Bo Bra i Biskopsgården (socialförvaltningen Hisingen och fastighetsägare i Biskopsgården) i samverkan med Göteborg & Co, Västsvenska Handelskammaren och Göteborgs stad.  

Foto: Bo Bra i Biskopsgården

Cirka 150 personer, inklusive artister, matlagare, föreningar, ungdomar och lokala aktörer, samarbetat med ett gemensamt mål: att skapa en festival som Biskopsbor kan vara stolta över.  

— Vi är alldeles säkra på att detta kommer bli årets folkfest! Vädret ser ut att vara fantastiskt, alla engagerade i Biskopsgården är så taggade och Svarte Mosse är ett sådant vackert naturområde. Det här är ett utmärkt tillfälle att få komma och uppleva unik mat och samtidigt skapa sig en egen bild av vad Biskopsgården har att erbjuda. Vi uppmanar alla att komma hungriga! säger Jasmine Soufi, projektledare för Biskopsgårdens Matfestival. 

Markera den 10 september i din kalender och ta med hela familjen till Svarte Mosse för en minnesvärd dag full av smaker, musik och gemenskap.  

Praktisk information:

När: Söndag 10 september, kl.12.00-17.00

Var: Svarte Mosses parkområde (söder om sjön)

Öppet för alla och gratis aktiviteter.

Små rätter kostar 25 kronor och mellanstora rätter kostar 50 kronor.

Närmaste spårvagnshållplats är Friskväderstorget. Där möts du som besökare av guider som visar vägen för promenaden på cirka fem minuter upp till evenemangsområdet. Undvik att ta bilen den här dagen då det finns begränsat med parkeringsplatser. Det går att ta sig från hållplats med rullstol eller barnvagn till evenemangsområdet som är förlagt på en plan gräsyta. 

Biskopsgårdens matfestival – Göteborgs Stad (goteborg.se)