Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Storslagen finalhelg när Göteborg firar 400 år med Kulturkalas, Jubileumsparad och musikfyrverkeri

Storslagen finalhelg när Göteborg firar 400 år med Kulturkalas, Jubileumsparad och musikfyrverkeri

Nu är det bara dagar kvar till den fullspäckade avslutningen av Göteborgs 400-årsfirande. Den 31 augusti – 3 september knyts sommarens firande ihop med allt från Göteborgs Kulturkalas och Jubileumsparad, till Ö-fest på Ringön, Marathon och musikfyrverkeri. Fri entré och öppet för alla.

Fyrverkeri, val som är ett ekipage i Jubileumsparaden, Kulturkalasets stora scen på Kungstorget och Miriam Bryant. Foto: Beatrice Törnros, Marie Ullnert, House of vision, pressbild.

När årets Kulturkalas drar igång är det ingen slump att det är samtidigt som Göteborg avrundar sitt 400-årsfirande. Göteborg firas med flera evenemang med Kulturkalaset som utgångspunkt, tillsammans med en parad på Avenyn som en hyllning till den jubilerande staden, ett musikfyrverkeri, mängder med satsningar runt om i hela staden och Frihamnen fylls av stadsutveckling och demokrati.

– Nu bjuder vi in till Finalhelgen med upplevelser för alla som kröner en hel sommar av firande. Fyra dagar fyllda av höjdpunkter där vårt årligen återkommande Kulturkalas krokar arm med flera evenemang och aktiviteter. Det blir en festlig långhelg med mycket för många, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Årets upplaga av Kulturkalaset bjuder på en mängd spännande upplevelser runt om i stan som gratis föreställningar på Operan, cirkusskola, Booktok-pickninck och Bollywooddans. Festivalens matutbud är brett i år med stor streetfoodfestival längs Kungstorget och cirkulära hållbara matupplevelser i Bältespännarparken.

– Jag ser fram emot en helg som bubblar av gratis upplevelser och möten för alla de som bor här eller besöker Göteborg. Vi har en fantastik bredd i vårt program i år med allt från spelkultur, digitala satsningar och flera externa aktörer som bidrar med spännande programpunkter. Hela staden bjuder till och slår upp sina dörrar, säger Anna Mjörnvik projektledare Göteborgs Kulturkalas på Göteborg & Co.