Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Nu är det klart – Miriam Bryant avslutar Göteborgs Jubileumsfirande och Göteborgs Kulturkalas

Nu är det klart – Miriam Bryant avslutar Göteborgs Jubileumsfirande och Göteborgs Kulturkalas

Den 3 september intar göteborgaren Miriam Bryant Kungstorgets scen. Det blir den avslutande spelningen för sommarens Jubileumsfirande och Göteborgs Kulturkalas.

Miriam Bryant. Foto: Pressbild.

– Miriam Bryant är en av Sveriges absolut största artister och som också är så mycket Göteborg. Det blir en fantastisk final på 400-årsfirandet, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.

På Göteborgs 400-årsdag, den 4 juni 2021, var Miriam Bryant med och firade staden från en spårvagn i ett direktsänt tv-program. Det stora publika Jubileumsfirandet inleddes i juni 2023 med Jubileumsfestivalen och har fortsatt hela sommaren. Den 31 augusti till 3 september blir det finalhelg med mängder av evenemang och aktiviteter runt om i Göteborg. När Miriam Bryant går på scen klockan 21.00 den 3 september är det som sista akt för både Jubileumsfirandet och årets Kulturkalas. Konserten är öppen för alla och med fri entré.

– Nu knyter vi ihop hela Jubileumsfirandet med Miriam Bryant. Det blir en fantastisk avslutning av Göteborgs 400-årsjubileum och den festliga finalhelgen med allt från Jubileumsparad och Ö-fest till Kulturkalas och Jubileumsfyrverkeri. Och alla är välkomna, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.