Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Så ska Kungen fira Göteborg 400 år och 50 år på tronen den 4 juni

Så ska Kungen fira Göteborg 400 år och 50 år på tronen den 4 juni

Kunglig kortege med häst och vagn, tal till göteborgarna från Börsens balkong, invigning av Jubileumsparken och hamnbadet samt Fest- och galakonsert med GöteborgsOperan. Det står på programmet när Kungaparet kommer till Göteborg på stadens födelsedag den 4 juni för att fira Göteborg 400 år och Kungens 50 år på tronen.

Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia. Foto: Peter Knutson/Kungahuset.se

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Kungaparet för att fira Göteborg 400 år tillsammans med göteborgare och besökare. Deras närvaro ger extra glans till Jubileumsfestivalen som inleder en hel sommar av firande, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Den kungliga kortegen med häst och vagn går från Götaplatsen till Gustaf Adolfs torg, och alla är välkomna att uppleva den längs med Avenyn. I Bältespännarparken kommer Kulturskolan att spela stämningsfullt. Väl framme på Gustaf Adolfs torg håller Kungen tal från Börsens balkong.

Invigning och Fest- och galakonsert
Efter sitt eget firande fortsätter Kungen till Hisingen och Frihamnen där Jubileumsparken med nya hamnbadet invigs. Och sedan är det dags för Fest- och galakonsert med GöteborgsOperan och Ane Brun på Göteborgs Jubileumsfestival i Frihamnen. Konserten bjuder på opera, körverk, musikal, dans och jubileumstal, och Lotta Lundgren guidar publiken genom programmet.