Hoppa till innehållet
Choose language
 • Hem
 • Nyheter
 • Suede ger exklusiv spelning när Göteborg firar 400 år!

Suede ger exklusiv spelning när Göteborg firar 400 år!

Suede är nu klara för Göteborgs Jubileumsfestival. Den 2 juni avslutar det legendariska brittiska popbandet festivalens första dag på stora tältscenen i Frihamnen. Festivalen har fri entré och är öppen för alla åldrar.

Suede. Foto: Pressfoto.

Suede slog igenom på 90-talet med tidsdefinierande klassiker som ”Beautiful Ones”, ”Animal Nitrate” och ”Trash”. Den karismatiske sångaren Brett Anderson blev en av det decenniets mest omtalade och ikoniska frontfigurer. Flera gånger hörde Suede till huvudattraktionerna på Hultsfredsfestivalen.

Efter att ha legat lågt stora delar av 00-talet återförenades London-kvintetten 2010 och så sent som hösten 2022 släpptes deras nionde album ”Autofiction”. Under våren 2023 har gruppen gjort en hyllad turné i England och kommer den 2 juni till Sverige för en exklusiv spelning på Göteborgs Jubileumsfestival, där de rundar av den första dagen på stora tältscenen i Frihamnen.

Den 2–5 juni firar Göteborg 400 år med århundrandets festival. Sedan tidigare är det klart att artister som Sigrid, Hooja, Danny Saucedo, Sarah Klang, Deki Alem och Vargas & Lagola spelar under festivalen. Och att Way Out West tar över samtliga scener kvällen 4 juni med artister som First Aid Kit och Amason.

Fler nysläppta programpunkter 

Jubileumsfestivalen har fri entré och är öppen för alla åldrar. Här är några nyligen släppta musikartister:

 • Popsensationen Estraden debuterade 2018 när trion gästade Norlie & KKV:s hitlåt ”Mer för varandra”. Sedan gick det i raketfart och hitlåtarna radades upp. 2020 släppte de sitt första album och blev både Grammis- och P3 Guld-nominerade.  
 • Finn Björnulfson och Labbe Grimelund bildad Bongo Riot GBG efter att ha spelat med Håkan Hellström i 20 år. Med trummor och DJ-rytmer har de skapat en nydanande klubbakt med en blandning av Manchester-disco, indie-samba och vad de kallar houzy-afro.
 • Raghd är sångerska, rappare och producent från Göteborg som gör självsäker och kaxig musik som ofta är skriven från en sårbar och personlig plats.
 • Göteborg Wind Orchestra är den professionella blåsorkestern som slår sig samman med multiinstrumentalisten Ale Möller, som bland mycket annat spelar mandola, dragspel, flöjter, skalmeja, kohorn, sälgpipa och diverse stränginstrument.
 • RIX FM-festivalen smygstartar sin årliga sommarturné den 5 juni på Göteborgs Jubileumsfestival. Artisterna släpps snart.
 • Nu är det klart att körversionen av Stings musikal The Last Ship gästas av musikalartisterna Åsa FångJacob Andréas och Philip Jalmelid, samt 400 körsångare från Västra Götaland. Stina Wollter håller ihop konserten med berättelser från Göteborgs varvshistoria.
 • Bohuslän Big Band intar scenen tillsammans Ida Sand och Nils Landgren. Det blir en konsert fylld till bredden med jazz, funk och soul. 
 • Nassim al Fakir underhåller hela familjen med fartfylld, poppig och dansant sång och musik.
 • Dansföreställning i det fria med Hovet.
 • Babette bjuder på färgstark musikföreställning med inslag av komedi och drama.

Se alla hittills släppta programpunkter, fler kommer också släppas framöver. 

Om Jubileumsfirandet 

Göteborg firar 400 år och bjuder in till Göteborgs Jubileumsfirande 2 juni–3 september 2023. Allt grundar sig i en stadsutvecklingsresa utifrån göteborgarnas idéer och tusentals initiativ som nu kulminerar i ett fantastiskt firande för alla. Firandet inleds med en fyra dagars Jubileumsfestival i Frihamnen med musik mat, dans, humor, bad, lek och massa aktiviteter och överraskningar – med fri entré för alla. Under sommaren fortsätter firandet på flera platser i Göteborg och avslutas med en finalhelg fylld av upplevelser. Läs mer!