Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Nu släpps fler artister till Göteborgs Jubileumsfestival: Cherrie, Deki Alem, Dina Ögon, Danny Saucedo, Paula Jivén och Vargas & Lagola

Nu släpps fler artister till Göteborgs Jubileumsfestival: Cherrie, Deki Alem, Dina Ögon, Danny Saucedo, Paula Jivén och Vargas & Lagola

Den 2–5 juni firar Göteborg 400 år med stor festival i Frihamnen mitt i stan. Nu fylls listan med artister på med Cherrie, Dina Ögon, Danny Saucedo, Vargas & Lagola och göteborgarna Deki Alem och Paula Jivén. – Nu släpper vi flera nya artister, två av dem till vår utomhusscen som är placerad i hjärtat av festivalområdet och är vår näst största scen. Helheten för festivalen börjar synas med allt från humor, nationalorkester och musik inom flera olika genrer. Med mindre än två månader kvar är vi väldigt förväntansfulla, säger Kristian Ferrara projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival.

Visionsbild över festivalområdet. Foto: Stadsbyggnadsförvaltningen.

Den minsta av festivalens tre scener är Kajskjul 105 där det skapas en känsla av underground. Här finns det också plats att äta mat och precis utanför finns ett område där besökarna kan sitta och njuta av utsikten över Göta Älv.

– I Kajskjul 105 kommer du kunna uppleva humorscen, men också lunchsoaré och klubb, och massa konserter. Det blir en skön blandning, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival.

Artisterna:

  • Danny Saucedo, som nyligen valdes in i Melodifestivalens Hall of Fame, är en underhållare och publikmagnet av mått. I höstas gjorde han succé med showen The Run(A)way Show 2.0 både runtom i landet och vid en rad utsålda kvällar på Cirkus i Stockholm. Spelar den 3 juni på utomhusscenen.
  • Alternativ pop, americana, folk och psykedelia – allt ryms i Vargas & Lagolas universum. Salem Al Fakir och Vincent Pontare är vana att skapa musik till artister som Avicii, Katy Perry och Madonna. När de själva står på scen som Vargas & Lagola är det i extravaganta kläder och med musik som de skapat åt sig själva. Spelar den 2 juni på utomhusscenen.
  • Sveriges egen r’n’b-drottning Cherries karriär startade 2015 med debutsingeln Tabanja. Sedan dess har hon släppt låtar som Sherihan, Lämna han och Tusen stjärnor, hon har också varit med i TV-programmet Så mycket bättre. Spelar den 3 juni i Kajskjul 105.
  • Drum’n’bass möter punk, dance, grunge och rap – så beskrivs Deki Alems musik. Tvillingbröderna Sammy och Johnny Bennett skapar musik som har ett unikt sound och som är obekvämt ärligt och känslosamt maskulint. Göteborgarna har efter hyllade EP-debuten Among Heads gästat bandet Gorillaz och uppträtt på festivaler som Distortion och Way Out West. Spelar den 3 juni i Kajskjul 105.
  • Paula Jivén är popartisten och låtskrivaren med en unik röst – samt också göteborgare. Hon sågs redan som 13-åring i TV-programmet Talang. Hennes första singel Say That a-listades på P3, och hennes musik genomsyras av ämnen som psykisk ohälsa, vänskap som tar slut och att förstå sig själv. Spelar den 4 juni i Kajskjul 105.
  • Kvartetten Dina Ögon har på kort tid gått från helt okända till internationellt hyllade och frekvent spelade på radio. Deras musik beskrivs som pop, rock, jazz och soul med en nordisk twist, eller som de själva beskriver den: som ett kärleksbarn mellan Fleetwood Mac, Khruangbin och obskyra Motown b-sidor. Spelar den 4 juni i Kajskjul 105.

Ett urval från Göteborgs Jubileumsfestivals program, 2–5 juni

2 juni blir det humordag med Claes Eriksson och Per Fritzell från Galenskaparna och After Shave, Dockhumor med Björn Carlberg och Petter Lennstrand, samt standup med Ina Lundström, Peter Apelgren, Niklas Andersson, Petrina Solange, Henrik Schyffert och Ann Westin.

Artister som Hooja, Sigrid, Sarah Klang, Jackie Mere och Jens Lekman & Burnstein Orchestra är klara. Göteborgs Symfoniker har invigningskonsert med Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Stefan Andersson, Ebbot Lundberg, Yukimi Nagano från Little Dragon, Vic Vem och Katarina Hemlin som gästartister.

Det blir Fest- och galakonsert med Göteborgsoperan och med kungaparet närvarande. Och Way Out West tar över området kvällen den 4 juni och programlägger samtliga scener.

Festivalen, som har fri entré och är öppen för alla åldrar, äger rum på ett 70 000 kvadratmeter stort område i centralt belägna Frihamnen. Tre scener, spännande matutbud, aktiviteter och upplevelser på en yta som motsvarar elva fotbollsplaner där den största tältscenen har plats för lika stor publik som Scandinavium.

Om Göteborgs Jubileumsfirande 2023

Göteborg firar 400 år och bjuder in till Göteborgs Jubileumsfirande 2 juni–3 september 2023. Allt grundar sig i en stadsutvecklingsresa utifrån göteborgarnas idéer och tusentals initiativ som nu kulminerar i ett fantastiskt firande för alla. Firandet inleds med en fyra dagars Jubileumsfestival i Frihamnen med musik mat, dans, humor, teater, bad, lek och massa aktiviteter och överraskningar – med fri entré för alla. Under sommaren fortsätter firandet på flera platser i Göteborg och avslutas med en finalhelg fylld av upplevelser. Läs mer!