Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Globala målen i skolan manifesteras på Vetenskapsfestivalen 

Globala målen i skolan manifesteras på Vetenskapsfestivalen 

Hur ställer vi om till ett mer hållbart vardagsliv? Som en del av Vetenskapsfestivalen kommer grundskoleelever som har deltagit i Universeums utvecklingsprogram Globala målen i skolan att dela sina tankar om framtiden. Under seminariet deltar även doktorand i solfysik Moa Skan från Stockholms universitet och forskaren Anneli Selvefors från RISE.

Foto: Universeum

– Programmet är mångfacetterat och underhållande med både inspirationsföreläsning, samtal och förinspelade filmer där eleverna själva berättar mer om sin syn på framtiden inom ramen för hållbarhet. Det kommer också bli superintressant att lyssna på Anneli Selvefors från RISE som kommer ge inspiration till att förändra våra beteenden för ett mer hållbart samhälle, säger Ramiro Fuentes, projektledare på Universeum.  

Den 19 april kl.13.00-15.00 samlas grundskoleelever i Nordstan för att diskutera kring teman de har arbetat med inom ramen för programmet Globala målen i skolan och presentera resultatet de kommit fram till i form av filmvisning, intervjuer och samtal. Seminariet avslutas med en diplomering av de unga framtidsambassadörerna.   

Från Agenda 2030 till klassrummet och vardagen

Målet med seminariet är att lyfta arbetsmetoder och resultat från Universeums skolutvecklingsprogram inom hållbarhet samt att inspirera och redovisa forskning inom cirkulär hållbarhet.  

Näringslivsgruppen Göteborg & Co och Göteborgs Jubileumsfestival är partners till Universeums skolutvecklingsprogram Globala målen i skolan som bygger på tvärvetenskapligt, problembaserat lärande i blandade miljöer. Innehållet utgår från Agenda 2030 och de globala målen. Utvecklingsprogrammet stärker lärarnas metoder och arbetssätt avseende hållbar utveckling och elevernas lärande i naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Programmet skapar engagemang och handlingskompetens för hållbarhetsfrågor, genom att lyfta verkliga globala utmaningar och göra elevernas röster hörda. Med kunskap och innovationskraft kan eleverna bidra till en hållbar värld.