Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Knökfullt på GöteborgsOperan på årets Skarpt Läge

Knökfullt på GöteborgsOperan på årets Skarpt Läge

Den 7 mars ägde årets Skarpt Läge jobb- och kompetensmässa rum på GöteborgsOperan. 958 arbetssökande samlades för att träffa arbetsgivare inom bland annat besöksnäringen och logistik.

Foto: Fredrik Karlsson

− Det unika med den här jobbmässan är att de unga garanterat får gå på intervju. Det är sorgligt men sant att många som kommer hit berättar att de har sökt hundratals jobb utan att någonsin bli kallade. På Skarpt Läge mässan blir de sedda, känner sig inkluderade och får en möjlighet att prata direkt med de som har arbete eller betald praktikplats att erbjuda, säger Lotta Susanne Forsberg, grundare och initiativtagare av föreningen Skarpt Läge. 

Under tre timmar hade 37 utställare inom bland annat besöksnäringen, kommuner och logiskt, varierande jobb och praktik att erbjuda till unga vuxna mellan 16–30 år. 958 arbetssökande fyllde GöteborgsOperans foajé med CV i handen och kunde söka till över 1500 tjänster från arbetsgivare runt om Göteborgsregionen.

MIMAB, som jobbar med både sjöfart och logistik vid Göteborgs Hamn, erbjuder jobb inom logistik och truckföring. De har fått ansökande från många olika länder med olika erfarenheter och utbildningar.

− Vi tycker att dagen har gått bra! Det har kommit förbi personer med logistiksutbildningar från till exempel Kroatien och många som har erfarenhet inom truckföring, säger MIMAB´s representant.

Näringslivsgruppen har under många år varit partner till Skarpt Läge, såväl till jobb- och kompetensmässan som digitala plattformen Jobbpoolen som möjliggör direktkontakt mellan arbetssökande och näringslivet, eller till senaste satsningen CV-stugan som hjälpen unga vuxna att förfina sitt CV inför träff med arbetsgivare.