Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Anna Sjöström Douagi ny ordförande i huvudmannarådet för Vetenskapsfestivalen

Anna Sjöström Douagi ny ordförande i huvudmannarådet för Vetenskapsfestivalen

Anna Sjöström Douagi är vicepresident/VP för strategiska initiativ vid Nobelstiftelsen. Hon har också en PhD i immunologi från Karolinska Institutet och har lång erfarenhet av internationell vetenskapspolitik från sin position som internationell rådgivare till generalsekreteraren vid Vetenskapsrådet.

Under 2010 startade hon Sveriges Ungas Akademi. Hon är även invald ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien, har tilldelades Ordre des Palmes académiques av Franska republiken för framstående insatser inom vetenskap och utbildning och sitter i styrelser och kommittéer både nationellt och internationellt.

— Med Anna stärker vi ytterligare vår självklara roll som Sveriges största mötesplats för vetenskap och forskningskommunikation och målet är såklart att beröra och nå ut till så många som möjligt i landet med ett underbart program säger Jennie Turner, verksamhetsledare för Vetenskapsfestivalen.

Vi är glada att Anna med sin långa erfarenhet inom vetenskap väljer att engagera sig i festivalen. Vi ser fram emot att hon kommer att kunna bidra med både nationella och internationella perspektiv till festivalen. Vi har ställt två frågor till Anna.

Varför har du valt att engagera dig i Vetenskapsfestivalen?

— Folkbildning är något av det finaste och viktigaste vi har, och Vetenskapsfestivalen är en hyllning till detta. En fest för alla nyfikna som vill lära nytt, bli inspirerade och upptäcka ny kunskap. Vetenskapsfestivalen lyckas få ihop ett spännande program med något för alla och lockar deltagare tvärs över gränserna. Inte många som lyckas med detta!

Varför är mötesplatser som Vetenskapsfestivalen viktiga för samhället?

— Mötesplatser där oväntade möten mellan discipliner, sektorer och generationer är avgörande för att skapa nya idéer och samarbeten som krävs för att möta de utmaningar samhället står inför.

Sedan början av året är Anna ny ordförande för Vetenskapsfestivalens huvudmannaråd där hon tar över efter Jan-Eric Sundgren som haft posten i många år. Huvudmannarådet består av representanter från Vetenskapsfestivalens huvudägare. Det är dessa som är avsändare och formulerar uppdraget för Vetenskapsfestivalen.

Till Vetenskapsfestivalens hemsida.