Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Internationella investerare möts i Göteborg 

Internationella investerare möts i Göteborg 

Under två dagar, 7–8 februari, blev Göteborg centrum för startups och investerare. Över 400 personer från tolv länder samlades på Uni3 by Geely för att delta på årets GoWest, Nordic Venture Capital Forum.

GoWest arrangerades 7-8 februari 2023 på Uni3 by Geely. Foto: Kristin Mari Riera/Göteborg & Co

Kl.9 den 7e februari ringde Nasdaqs ikoniska börsklocka här i Göteborg och öppnade inte bara börsen för dagen utan invigde även årets GoWest – Nordic Venture Capital Forum. Under två dagar samlades över 400 personer, investerare och startups, för att träffas och nätverka.  

–  Göteborg och Västsverige har ett starkt innovations- och startupklimat med en rad världsledande företag. Det finns ett stort behov av en internationell mötesplats där företagen kan möta kapital för att säkra framtida tillväxt och kompetens. Näringslivsgruppen på Göteborg & Co vill vara med och säkerställa attraktiviteten för vår region när det kommer till att starta, driva och skala upp sin verksamhet här, säger Kristin Mari Riera, projektledare på Näringslivsgruppen Göteborg & Co. 

Meet – Connect – Invest 

GoWest handlar om nätverk. Mötesplatsen möjliggör träff mellan investerare och tillväxtbolag vilket ger dem chansen att accelerera deras utvecklingsresa. Årets evenemang bokade slut och nådde rekord med 170 investerare och 1 000 förbokade möten.  

Utöver investeringsmöten bjöd scenprogrammet på talare i världsklass och paneldiskussioner om bland annat “The impact of diversity”, “What to expect from the financial markets ahead?” och “Driving the future of tech”.  

Nästa år kommer GoWest tillbaka med ambitionen att fortsätta stärka Västsveriges position som den självklara mötesplatsen för investerare och startups.