Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Thomas Andersson blir ny ordförande för Näringslivsgruppen Göteborg & Co

Thomas Andersson blir ny ordförande för Näringslivsgruppen Göteborg & Co

Från och med januari 2023 blir Thomas Andersson, Vice President Volvo Car Group och Head of Business Development and Community Engagement i Göteborgsregionen, ny ordförande för Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Thomas har suttit i Näringslivsgruppen som representant för Volvo Cars i flera år och har stor erfarenhet av samarbete tvärs sektorer och med olika aktörer.

Thomas Andersson är Vice President Volvo Car Group och Head of Business Development and Community Engagement i Göteborgsregionen. Foto: Samuel Unéus.

− Det är med stor glädje jag tackade ja till att bli ordförande i Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Att fortsätta bygga samarbetet mellan näringsliv, offentlig sektor och akademi är oerhört viktigt för utvecklingen av Göteborgsregionen. Genom att bidra till initiativ som verkar inom kompetensförsörjning, inkludering och övergripande attraktivitet, inklusive kulturliv, utvecklar vi en än mer attraktiv region. Det är viktigt för de som bor här, för de som besöker, för de organisationer och företag som verkar här samt för talang och företag vi vill attrahera. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga kollegor i Näringslivsgruppen fortsätta bidra till att göra ännu större skillnad i Göteborgsregionen, säger Thomas Andersson.

Tillsammans för en attraktiv, levande och hållbar storstadsregion

Näringslivsgruppen är en plattform för samverkan med 22 medlemsföretag från näringslivet, akademin och den offentliga sektorn. Genom att utveckla och skapa nya strukturer för samverkan, initiera nya projekt och lyfta Göteborg vill Näringslivsgruppen göra faktisk skillnad för människor och verksamhet i Göteborgsregionen.

I bred samverkan satsar Näringslivsgruppen på kulturella, kunskap- och näringslivsrelaterade projekt som stimulerar en långsiktig kompetensförsörjning och inkludering. Våra satsningar bidrar till en attraktiv, levande och hållbar storstadsregion. 

− Thomas engagemang i Näringslivsgruppen har varit stort under åren som han har suttit som representant för Volvo Cars. Jag ser fram emot ett ännu närmare samarbete för att fortsätta utveckla Näringslivsgruppens styrkor och unika kompetens, säger Malin Engelbrecht, chef för Näringslivsgruppen Göteborg & Co.

Thomas kliver in i sin nya roll fr o m januari 2023 och efterträder Matti Ahlqvist, Site Director för AstraZeneca Göteborg som har suttit som ordförande i tre år.