Göteborgs Kulturkalas – numera hållbarhetsdiplomerat
Göteborgs Kulturkalas är diplomerat enligt SUSA:s metod för hållbarhetsanpassade event.
Genom att låta Göteborgs Kulturkalas genomsyras av hållbara val vill evenemanget vara en förändringskraft för en mer hållbar stad. SUSA, Sustainable Standards, erbjuder kvalitetssäkrade standarder för miljöledning och hållarbarhetsanpassade event. Diplomeringen sker först efter en granskning av evenemangets hållbarhetsarbete, som görs av en tredjepartsrevisor. Hållbarhetsdiplomeringen blir därför ett kvitto på att Kulturkalaset går i rätt riktning.
– Ambitionen är att Göteborgs Kulturkalas ska vara en testarena för hållbara evenemang och inspirera fler arrangörer, säger Jane Johnzon, hållbarhetsansvarig på Göteborgs Kulturkalas.
SUSA:s diplomering utgår från Agenda 2030:s hållbarhetsmål där social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet är tre grundpelare, något som har styrt hållbarhetsarbetet.
Några exempel på hur årets upplaga av Kulturkalaset är mer hållbart:
- Fler rullstolsplatser, lägre scener samt syn- och teckenspråkstolkning på fler programpunkter.
- Tillgänglighetsflik på hemsidan, lättare navigation till tillgänglighetsanpassade programpunkter och översättningar på fyra språk utöver svenska och engelska.
- Fler programpunkter med hållbarhet i fokus. Exempelvis Climate Live-konserten för klimaträttvisa eller Urban Food Space med fokus på lokalproducerad och klimatsmart mat.
- Kranmärkt evenemang med utsatta vattenstationer som förser festivalbesökare med friskt kranvatten.
- Cirkulära och innovativa tjänster för att inte belasta social och ekologisk hållbarhet.
- Redan etablerade scener och områden används för att undgå temporär uppbyggnad.
Läs mer om Kulturkalasets hållbarhetsarbete här.
För mer information om hållbarhetsdiplomeringen och Kulturkalasets hållbarhetsarbete, kontakta Jane Johnzon, hållbarhetsansvarig på Göteborgs Kulturkalas.
E-post: jane.johnzon@goteborg.com
Telefon: +46 722 55 75 60