Hoppa till innehållet
Choose language
  • Hem
  • Nyheter
  • Vetenskapsfestivalen öppnar dörren till det okända – nu drar årets kunskapsfest igång

Vetenskapsfestivalen öppnar dörren till det okända – nu drar årets kunskapsfest igång

Den 2–13 maj är det dags för Vetenskapsfestivalen och årets fantasieggande tema: Det okända. De tre olika programmen för allmänheten, skolklasser och lärare erbjuder hundratals aktiviteter. Var med på Sveriges största kunskapsfest som i år är tillbaka på arenorna i Göteborg.

Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co.

Under Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg och digitalt kommer Det okända att undersökas och utforskas under nära två veckors tid. Den 3 maj invigs Vetenskapsfestivalens publika program med Richard Dawkins som huvudtalare.  

 – Det okända handlar om att vara nyfiken på det man inte vet, undersöka och upptäcka. Precis det som Vetenskapsfestivalen vill uppmuntra, säger Jenny Hultén, konstnärlig ledare för Vetenskapsfestivalen på Göteborg & Co.

Något för alla 
Vetenskapsfestivalen är tvärvetenskaplig, och det märks som vanligt i årets program som erbjuder allt från föreläsningar, experiment till standup och kulturinslag.  

Elever och lärare från hela landet 
Skolprogrammet bjuder in elever och lärare från hela Sverige att delta i aktiviteter både på plats i Göteborg och digitalt. Förra årets succé LiveLabbet kommer tillbaka med vetenskapliga Wow och aha, rymden och hållbarhet som årets ämnen. 

 – Att Vetenskapsfestivalen har möjlighet att på ett inspirerande sätt engagera många elever och lärare runt om i landet känns fantastiskt roligt. Vårt skolprogram öppnar dörrarna till vetenskapens fantastiska värld! I år kan vi bjuda in lärare till konferens med högaktuella ämnen en som mental hälsa hos elever och hur vi främjar en positiv inlärningssituation i skolan, säger Madeleine Koncilja, programansvarig Skolprogrammet och Lärarkonferensen för Vetenskapsfestivalen på Göteborg & Co.